Pihenjünk egyet karácsonykor, januárban indul a következő ranked szezon!

Pihenjünk egyet karácsonykor, januárban indul a következő ranked szezon!

A Valve által bejelentett medál rendszert használó harmadik szezonja 2019 januárjában startol el, jelentették be egy Twitter bejegyzésben.

A 2017. november 22-én útjára indított új Ranked rendszer, mely az MMR helyett már különböző medálokkal jelzi a játékosok szintjét, elérkezett a második szezon végéhez. A harmadik kezdetét pedig egy Twitter poszt alapján tudtuk meg, –szóval pihenjük ki magunkat ebben az évben, hogy aztán januárban újult erővel kalibrálhassuk új medálunkat.

A medálok által képviselt szintek meghatározásának pontos módját a Valve továbbra is hét lakat alatt őrzi. Ettől függetlenül tudunk azért néhány dolgot, –bár ezek a közösségi számolgatások és visszajelzés alapján lettek összeállítva.

  • Nem az MMR szám az egyetlen, ami meghatározza a Medal típusát
  • Az MMR nem mindig tükrözi egyértelműen az aktuálisan kapott Medalt
  • Néhány játékosnak a megszerzett MMR-étől nagyobb szintű Medálja van:
    • Ha egyszer megkaptunk egy Medalt, az aktuális szezonban azt már nem bukhatjuk el
    • A rendszer a legmagasabb elért skill szint alapján megjegyzi és elbírálja a játékos teljesítményét, és nem az aktuális teljesítőképességét veszi górcső alá.
    • Mind a solot, mind a team Randed MMR-t figyelembe veszi a rendszer a Medal meghatározása során, bár az egyéni sokkal nagyobb részben számít

Novemberben egyébként az alábbiak szerint oszlott meg a játékosbázis szintezése:

 Dota 2 seasonal rank distribution November 2018

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!