A túlélés még sosem tűnt ennyire szórakoztatónak

A Metro: Exodus mindent tartalmazni fog, amiért a szériát szeretjük. És még annál többet is. 

Manapság egyre kevesebb olyan játékszéria létezik, amivel szinte 100%-osan garantálni tudják a játékosok többségét meggyőző minőséget, de a Metro még mindig ebbe a kategóriába tartozik. Ráadásul hamarosan érkezik a következő résznek számító Exodus is, amit 2019. február 15-én PC-n, XBOX ONE-on és PlayStation 4-en egyaránt nyüstölhetünk. Nézzük is most meg, hogy pontosan mikkel vár minket a 4A Games csapata!


A Metro: Exodus segítségével egy hatalmas, nyílt világban fogunk kalandozni, ahol – a rajongók által már ismert – veszedelmes mutánsok, vadállatok és rosszakaró emberek szeretnék majd kioltani az életünket. Amíg az elképesztő látványvilágról az egyedi motor és a támogatott RTX technológia gondoskodik, addig a fejlesztők munkaórákat nem sajnálva teremtenek egy igazán különleges atmoszférát, ahol egyfajta érzelmi hullámvasúton fogunk keresztülmenni a fordulatos történetnek köszönhetően. 

A készítők ugyanakkor azt ígérik, hogy a más játékokban megszokott megoldásokhoz viszonyítva lényegesen fajsúlyosabb döntéseket kell majd meghoznunk, amiket ha nem gondolunk át alaposan, akkor akár túlélőtársaink halálához is vezethetnek. Fontos támaszpontunk az Auróra névre hallgató mozgó bázisunk lesz, ahol szépen lecraftolhatjuk majd magunknak a túlélésünkhöz szükséges eszközöket


Miközben változatosabbnál változatosabb tájakat járunk be, rengeteg lehetőség fog elénk tárulni: például egy újabb területre eltévedve dönthetünk úgy, hogy megpróbálunk összebarátkozni a helyiekkel, de ha nem szimpatikusak nekünk, akkor rezzenéstelen arccal vehetjük fel a harcot ellenük. Érdekesség, hogy nem kell majd minden ellenféllel kőkemény harcban megküzdeni, ugyanis ki is kerülhetjük, vagy éppen úgy is leszerelhetjük őket, hogy senkinek a halála se száradjon a kezünkön. 

Ennek ellenére temérdek fegyverfajta lesz a játékban, amiket nyugodtan felszerelhetünk különböző kiegészítőkkel, amiket az adott fegyverről leszedve nyugodt szívvel másikra is rápakolhatunk. Viszont fontos lesz odafigyelni a tisztántartásukra, ahogyan a dinamikusan változó időjárásra is, ami nem csak ránk, hanem az NPC-k viselkedésére is hatással lesz.


Nem is olyan régen jött a bevezetőben már említett örömhír, hogy a fejlesztőcsapat annyira jól halad a játékkal, hogy már február 15-én előrukkolnak vele. Mondjuk, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy aznap fog megjelenni a Crackdown 3, a Jump Force, a Dead or Alive 6 és a Far Cry New Dawn is, de ha minden jól megy, akkor a 4A Games játéka megeszi őket reggelire.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!