Szerinted melyik játék volt 2018 legnagyobb bukása e-sport fronton?

Szerinted melyik játék volt 2018 legnagyobb bukása e-sport fronton?

Bizony csúnyán elhasalt e-sport játékokból is akadt az évben.

Második napjához ért az Esport1 évértékelő közönségszavazása. Tegnap a 2018-as esztendő legjobb címére, azaz az Év e-sport játékára szavazhattatok, pedig hirtelen rántunk egyet a joystick-en és 180 fokot fordulva az év legrosszabb címeit keressük, egész pontosan olyan játékokra szavazhattok amik idén buktak meg mint e-sport.

Szavazz te is az idei év legjobb e-sport játékára!

Sziky | 18/12/24 14:10 Pár nap van már csak hátra 2018-ból és azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy idén is fantasztikus éve volt az e-sportnak, legyen szó bármelyik játékról. Jobbnál jobb versenyek –mind a szervezés, mind a meccsek tükrében–, hihetetlen pillanatok és helyzetek, új, szinte a semmiből berobbanó fiatal tehetségek és minden eddiginél nagyobb népszerűség jellemezte az e-sport idén.

E-sport játékok, amik az idén buktak meg

Paragon

Az ígéretesnek tűnő MOBA 2018 április 26-án húzta le véglegesen a rolót amikor is megszüntették az utolsó szervereket és mindenkinek visszaadták az árát a játéknak. A Paragon kapuk bezárásának egyik legfőbb oka, hogy az Epic Games inkább a Fortnite-ra csoportosította át az erőforrásait.

Realm Royale

Azon három Hi-Rez Studios játékok egyike akik mind saját fejlesztő csapatot kaptak, annak érdekében, hogy minél tökéletesebbre csiszolják a programot. A Paladins és a Smite sem örvendenek nagy sikernek, ám a BR játékok piacára betörni próbált Realm Royale különösen nagyot bukott. Az elején még ígéretes cím volt, aztán pár hét alatt a játékosai 94%-át vesztette el, hogy mára teljesen eltűnjön.

Gwent

A kártya gyűjtögetős játékok piacát és e-sport részlegét is a Hearthstone uralja, nem is igazán vannak ellenfelei. Pedig a The Witcher könyvek és játékok világára épülő Gwent épp elegendőt próbált változtatni a recepten, a kirobbanó siker mégis elmaradt.

Heroes of the Storm

Habár még 2018-ban is több pénzt pumpáltak bele, mint a Hearthstone-ba, láthatóan a Blizzard-nak nem érte meg fenntartani a hivatalos profi ligát vagyis a HGC-t, így 2018 december közepén bejelentették, hogy jövőre nem indul új verseny, illetve jelentősen csökkentik a játékra fordított erőforrásokat.

Battalion 1944

A COD 2-es időket idéző, a kezdetektől fogva e-sport címnek szánt játék még az év elején indult -ahogy mostanra tudjuk, nem túl sikeres- útjára. Sem a folyamatos technikai gyengeségek, sem a véletlenszerű VAC kitiltások okozta botrány nem segítettek a játéknak, hamar el is pártoltak a játékosai.

A kérdőív nem reprezentatív, tehát nem áll módunkban úgy kiválasztani a megkérdezendő személyeket, hogy azok véleménye statisztikailag ne térjen el jelentősen, illetve a vizsgálat nem terjed ki az ország teljes lakosságára, és annak különböző csoportjaira. A kérdőívek eredményei nem tükrözik feltétlenül a valóságot!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!