Mit várhatunk 2019-től: legfontosabb információk egy helyen

Mit várhatunk 2019-től: legfontosabb információk egy helyen

Készüljünk fel a 2019-es évre!

Eltelt egy újabb esztendő, összességében már az ötödik, amit a hivatalos megjelenés óta a Hearthstone-nal tölthettünk. Tekintsünk előre és összegezzük a legfontosabb dátumokat és információkat, amik ránk várnak a 2019-es évben!

MNEB januártól

2019. január 14-én megkezdődnek a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Hearthstone alapszakaszának küzdelmei, amik egészek március végéig tartanak majd. Hazánk top játékosai minden hétfőn és csütörtökön elhozzák hozzátok a valódi Hearthstone élményt. Ne felejtsétek el követni az E1 TV hivatalos Twitch HS csatornáját, hogy ne maradjatok le egy meccsről sem!Nézd meg esporthuhs élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Exigo vs. Európa

2018 második felében egyetlen magyar játékos neve szerepelt mindig a top 200 legjobb ladderes között a szezonok végén. Ez a fantasztikus teljesítmény meghozta a gyümölcsét: exigo garantáltan ott lesz a 2019. január 12-13-án megrendezésre kerülő HCT Winter Playoffban, ahol több ezer dollárért és a továbbjutásért játszik. Ha az első négyben végez bejut a HCT Winter Championshipbe, ahonnan már csak egy lépés választja el a világbajnoki szerepléstől. Szurkoljunk exigonak, hogy összejöjjön az, ami még eddig magyar kártyásnak sosem sikerült!

Zridex menni Kína

A World Electronic Sports Game második regionális online selejtezőjét zridex húzta be, így biztosan ott lesz a kínai döntőben. 2019 márciusában összemérheti a tudását a világ minden pontjáról érkező versenyzőkkel. A tét óriási: 190.000 dollárt osztanak szét a kártyások között, amiből zridexnek is jut egy szelet, ha a legjobb nyolc között végez.

Világbajnokság és az első kiegészítő

Hivatalosan is bejelentették a 2018/2019-es HCT Világbajnokság helyszínét is időpontját. A világ legjobbjai a regnáló bajnok hazájában mérhetik össze erejüket 2019. április 25. és 28. között. Kibler szerint az új kiegészítő –az eddigi évek szokásaihoz híven– április elején jön majd, ezért egy izgalmas és nagyon új metával kell számolniuk a profiknak életük legnagyobb versenyén. Mivel az első kiegészítő azt is jelenti, hogy elbúcsúzunk a Knigts of the Frozen Throne, Journey to Un'goro és Kobolds & Catacombs kiegészítőtől, tényleg valami elképesztőt láthatunk majd április végén.

Minden a mederben halad tovább

Semmi jel nem utal arra, hogy a Blizzard szakítana az eddigi hagyományokkal. Ugyanúgy megkapjuk majd az egyedi hátlapokat és akciókat a különleges események alatt, mint a Lunar New Year, vagy a Winter Veil, szinte biztosan három expanzió érkezik a HS-hez, mindegyik 135 új kártyával. Arra is reális esély van, hogy néhány Classic lapot száműznek majd a Hall of Fame-be akkor, amikor megtörténik a rotáció és érkezik az első kiegészítő. Fontos, hogy csak a Hall of Fame lapokért kapjuk meg a teljes dustot, plusz még normál áron be is törhetjük majd ezeket, a Wildba átcsoportosított lapokat csak egyszerűen normál áron zúzhatjuk porrá!

Kompetitív szinten minden megváltozik

Az egyszerű játékost nem érinti a Blizzard versenyrendszerének teljes átalakítása, –de fontos megjegyezni, hogy aki most szeretne mesekártya-karriert befutni annak jobb felkészülni, hogy nem lesz könnyű dolga, mire felér a csúcsig. Röviden a lényeg, hogy többszintűek lesznek a versenyek, és a szezonvégi legend helyezések nem befolyásolják majd a Blizzard versenyeit. Több információt itt találtok! 

Ti mit vártok a legjobban a 2019-es évtől?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!