Egészen hihetetlen Speedrun versenyzés lett a Fortnite Creative-ból

Egészen hihetetlen Speedrun versenyzés lett a Fortnite Creative-ból

Egészen elképesztő, hogy pár hét leforgása alatt milyen időt tudnak futni a játékosok.

Várható volt, hogy a kreatív mód megjelenése rengeteg embert fog inspirálni arra, hogy ne csak a Blockra, de saját szórakozásukra is készítsenek pályákat. Láthattátok már nálunk is, hogy egy tehetséges játékos mennyire precízen építette meg Dust 2-öt a Fortnite világában, de voltak olyanok is, akik tényleg nagyon kreatívak voltak, és a saját ötletüket valósították meg. Rengeteg No-Scope arénát, TDM pályát és hasonlókat találhatunk meg a mentett pályák között, de elindult egy olyan vonal is, ami már az ősidők óta a pályaépítők kedvence, legyen ez a CS vagy éppen a CoD. Ez nem más, mint az úgynevezett Deathrun, KZ, Jump map, –vagy csak simán magyarul akadálypálya.

A cél az, hogy az elejétől kezdve végigmenj a pályán, miközben különböző akadályokon kell áthaladnod. Közös nevezője az ilyen mappoknak, hogy minden egyes tárgy a vesztedet akarja, neked pedig milliméteres hibákat sem szabad vétened, ha nem célod újrakezdeni az előző Checkpointtól. Egy igazán érdekes műfaj ez, ami az évtizedek alatt teljesen kinőtte magát, most pedig a Fortnite világába is kényelmesen beköltözött. A közösség ezt leginkább Cizzorznak köszönheti, aki rögtön a kreatív megjelenése után bedobta magát a mély vízbe, december 18-ára pedig elkészített egy pályát, amihez még egy versenyt is hirdetett: aki a leggyorsabban végigmegy a pályán az év végig, nyer 1000 dollárt, ingyen Merchet és még meg is ismerteti őt a hatalmas rajongótáborával. Természetesen rengetegen kapva-kaptak az alkalmon és nem csak megcsinálták a pályáját, hanem iszonyat gyorsan végig is mentek rajta. Az első komolyabb idő december 23-án érkezett, amikor is "PoopyFartyPee" 4:11 alatt végigment a pályán, ami akkor még egy tökéletes időnek számított:

Ahogy teltek a napok rájöttek az emberek, hogy be lehet menni négy perc alá, csak akarni kell. Ez végül sikerült is, hotball1-nak, aki 3:59 alatt vitte végig a pályát karácsony utolsó napján. Sokan már ekkor az mondták, hogy meg is van a nyertes.

Csakhogy fogalmuk sem volt arról, hogy az utolsó napokban még mennyien próbálják megdönteni a rekordot és milyen trükköket alkalmaznak majd. Mint kiderült, nem hogy 4 perc alá, de 3:30 alá is nagyon könnyen be lehet menni, a végső rekord pedig valószínűleg (még nem volt hivatalos bejelentés, de egyelőre ennél gyorsabb videót nem találni az interneten, –már csak az a kérdés, hogy időben töltötte-e fel és tényleg minden rendben volt a számlálóval) eskay-é lett:

Szinte hihetetlen, hogy csupán két hét alatt mennyit fejlődtek a játékosok, és könnyen előfordulhat, hogy hónapokkal később még 3 perc alá is be tud menni egy tehetséges Speedrunner. Szinte biztosak vagyunk abban, hogy nem ez volt Cizzorz utolsó versenye és még rengeteg hasonló pályát láthatunk másoktól is a jövőben. Vegyük például Mongraalt, aki jelenleg a Secret játékosa: készített egy Edit gyakorlópályát saját magának és a közösségnek, amin gyakorolhatunk vagy éppen bemelegíthetünk a fontosabb meccsek előtt. Itt nem volt verseny, vagy jutalom, de a játékosok így is olyan gyorsan rohantak végig rajta, ahogyan csak tudtak. Emlékezzetek csak a cikkünkre néhány nappal ezelőtt, ahol egy mobiljátékost mutattunk be, aki szinte végigrepült ezen a pályán.

A világrekordot viszont közel sem ő tartja, hisz egy PC játékos, név szerint howl, 2 perc 40 másodperc alatt ment végig a pályán, néha pedig még bele is szédültünk a videóba:

Ezzel szinte biztosak lehetünk abban, hogy egy újabb "játékmód" indult el a Fortnite világában, ami rengeteg új játékost vonzhat be, vagy éppen szórakoztathat, ha már kicsit belefáradtunk a sima Battle Royale-ba. A kreatív mód egy zseniális húzás volt a Fortnite részéről, –ehhez nem fér kétség.

A pályákat természetesen ti is kipróbálhatjátok a kreatív módban, csak a közösségi mappokhoz kell menni, ahova az alábbi kódok bepötyögése után már mi is nekimehetünk ezeknek mappoknak:

Cizzorz Deathrun: 0940-9970-7913

Mongraal Edit Practice: 0643-0361-6954

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!