Nerfelt lapok ki, minden más be: Mecha'thun Druiddal a legendbe

Nerfelt lapok ki, minden más be: Mecha'thun Druiddal a legendbe

Meggyőző teljesítményt mutatott a Mecha'thun Druid a Hearthstone 2019-es évének első napjaiban.

A nerfek utáni első napokban egyértelműen a Druid teljesít a leggyengébben a Standard ladderen. Ez a tény azonban nem tántorította el Guntofire-t, aki Meati Mecha'thun Druidjával ütötte ki a legendet egy egészen őrületes szériával. Mutatjuk a frissített paklit, ami jelentősen átalakult a legutóbbi gyengítések hatására!

Guntofire's / Meati's Legend Mecha'thun Druid

Kód: AAECAZICAoTmAvH7Ag7pAf4B0wPEBqQH9gf7DPnAApLSApjSAp7SAr/yAo/2AsaGAwA=

Egyetlen legendás kártya szerepel csak a pakliban: maga a Gépszörnyeteg. A többi lapot viszonylag olcsón legyárthatjuk főleg úgy, hogy a Rastakhan's Rumble szettből csak a Pounce került be a pakliba. Nincs Wild Growth, nincs Nourish, nincs Ultimate Infestation sem. Az egész koncepció a Gadgetzan Auctioneerre és az olcsó varázslatokra épül, amivel pillanatok alatt felhúzhatjuk az egész decket. A Wild Pyromancerrel őrületes pusztítást végezhetünk, elég csak használni rajta a Barskint és utána minden varázslat után pusztulhatnak is az ellenséges lények. Fontos, hogy beosszuk az erőforrásainkat, –mert területi sebzésre csak a Pyromancer képes–, a többi megoldás csak egy-egy célpont eltüntetésére szolgál.

A kivégzéshez szükséges kombóhoz mindössze három lapra van szükségünk. Mecha'thunra, egy Innervate-re és egy Naturalize-ra. Mivel a Naturalize szükséges ahhoz, hogy egy kör alatt be tudjuk fejezni a meccset ezért kétszer meg kell gondolni, hogy leszedjünk-e vele egy lényt, túlhúzassuk-e az ellenfelet stb. Ezeket a szituációkat csak sok-sok gyakorlás után tudjuk átlátni, ezért hiába olcsó a pakli, ami a kezdőket motiválhatja az összerakásához, –előfordulhat, hogy több tucat meccs után is bőven negatív győzelmi arányunk lesz vele.

Guntofire 72 százalékos győzelmi aránnyal ment el legendig úgy, hogy 13 ellenséges Hunter közül, 8-at eliminálni tudott. Mivel minden harmadik pakli Hunter a jelenlegi Standard metában, érdemes lehet próbálkozni a Mecha'thun Druiddal, –de ha biztosra akartok menni inkább Odd Paladinozzatok.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!