Új év, új tartalom: az alábbi frissítésekre számíthatunk januárban

Sok információ nem látott még napvilágot a Lightning Strikes frissítéssel kapcsolatban, de –egy videósnak hála–, részletes körképet kapunk arról, hogy mire is számíthatunk a hónapban.

A decemberi update részeként megkaptuk a negyedik, vagyis a német küldetést, a The Last Tiger-t, nyomulhatunk a gyakorló pályán, bekerült a Panzerstorm térkép, és három új fegyver is. Nem sokat kell várni azonban a következő update-re. A DICE a második fejezetnek a Lightning Strike fedőnevet adta, és ígéretük szerint ezt 2019 első hónapjának első felében meg is kapjuk.

Dan Mitre, community menedzser tájékoztatta a játékosokat arról, hogy a fejlesztő csapat nagy része újra munkába állt az ünnepek után és igyekeznek még január elején megosztani újabb információkat a Chapter 2-ről. Mivel a decemberi frissítés nem feltétlenül a bugok javításáról szólt, ezért remélhetőleg a januárban a 2 patch élesítése tesz róla –nem számolva a kisebb szerverre és fixekre vonatkozóakat–, hogy ilyen téren is javul a játék.

Íme Westie összeszedett videója az új infókról:

A Roadmap alapján két limitált ideig elérhető játékmódban csatázhatunk.

  • Rush (visszatérő módról van szó)
  • Squad Conquest (valószínüleg egy teljesen új módot jelent)

A DICE Los Angeles-i csapata korábban már tesztelt egy ilyen néven futó projektet a Battlefield 4-ben, de nem tudni, hogy ugyanaz lesz-e a mostani játékban is.

Lesz a frissítésben kraft, ha hihetünk a Dice-nak, ez pedig bizakodásra ad okot

Adathalászok azt is kiderítették, hogy jó néhány új fegyvert is kapunk, ezek között is az SMG-k voltak túlsúlyban a Medic class részére. Ezen kívül érkezik majd a Combined Arms - Combat Strike mód, és egy új Grand Operations missziót is kapunk.

Az biztosra vehető, –korábban felbukkant egy videó róla–, hogy a magaslatra való felkapaszkodás animációján gyorsítanak. A Bipod használata szintén sokat javul majd, jelen állás szerint ugyanis sokszor nagyon rosszul működik a játékban ez a mechanika. Nem biztos egyelőre, de hírek szólnak arról is, hogy a Vault szintén változik, hiszen sok esetben egyszerűen nem engedett egy ablakon átugrani a szoftver, lerombolt épületek oldalán pedig sok esetben pokol volt "Vaultolni", és ezt gyakran szóvá is tették/teszik a játékosok a fórumokon.

Niklas Astrand azt is megosztotta a közösséggel, hogy az Airborne és Frontlines esetében élesített robbanószerkezetek detonációi nem lesznek hatással se ránk, se a csapattársainkra, így közvetlen közelről védhetjük meg a hatástalanítással szemben az élesített csomagokat. Emellett, közösségi kérésre a panzerfaustok egy lövéses repülőgép likvidálásának lehetősége is remélhetőleg visszatér ebben a hónapban. A kések hatótávolságát növelik, tíz méterig dobálhatjuk majd kedvünkre ezek után, bár ez még mindig kisebb a december előtti állapotokhoz képest.

Fontos része a játéknak a hang is, így audiovizuális téren is javítanak a BFV-ön. További információ látott napvilágot arról, hogy a killcam is frissül, sokkal pontosabb képet kapunk majd arról, ki és honnan ölt meg minket. A katonák animációi, a fegyverek ADS funkciója mozgás közben, a Flare Gun, a sebzés és hp információpanelek is sokat finomodnak majd az új évben.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!