Tiger Porsche bemutató: mire elég 200 mm frontpáncélzat tier VII-ben?

Tiger Porsche bemutató: mire elég 200 mm frontpáncélzat tier VII-ben?

A németek rettegett Tiger harckocsija, –ezúttal a Porsche műhelyéből.

A német nehéz tankok ágával csak most kezdünk el foglalkozni igazán, ugyanis a korábban ismertetett kis tierű német harckocsik, a Pz. IV H és a VK 30.01 (P), –bár a nehéz ág részének elejét képzik–, de valójában nem nehéz tankok. A játékban található két kifejleszthető Tiger közül először a Porsche műhelyéből származót vesszük górcső alá, ami a történelmi dokumentumfilmekben látható Henschel típushoz képest 100 milliméterrel erősebb frontpáncélt kapott.

A harckocsi történelmi háttere

1941 május 26-án Adolf Hitler elrendelte egy új nehéz tank prototípusának kifejlesztését a Porsche és a Henschel vállalatoknak. A prototípusokat 1942 április 20-án mutatták be a Führernek. Ezt követően mindkét prototípus gyártása kezdetét vette, de a Porsche típusét a futómű összetettsége miatt leállították. Később, a 90 elkészített testet átalakították a Ferdinand páncélvadászok számára.

A Tiger (P) stockosan

Azon ritka járművek közé tartozik, amik stockosan sem fájdalmasan rosszak, –főleg, ha nem bánod, ha időnként el kell lőnöd egy-két prémium lövedéket. A sebességétől persze ki fog hullani a hajad, de a páncélzat alapból is 200 milliméter vastag, míg a 8.8 L/56-os löveg alacsony átütésén segíthetsz egy kis kredit ráfordítással.

A Tiger (P) fullosan

Főfegyverzet

A hosszabb 8.8-as löveg rákfenéje, hogy a múltban ragadt. Ez alatt azt kell érteni, hogy míg idővel a Tiger I lövegének tűzgyorsaságát megnövelték, addig a Tiger (P) nem kapta meg ugyanezt az erősítést, így aztán viszonylag alacsony alfa és lassú töltési idő jellemzi a 8.8 L/71-es főfegyverzetét. Javallott lehet az L/56-nál maradni, és mélyen belenyúlni a zsebünkbe, hogy jusson prémium lőszerre.

Páncélzat

A vörös pontok átütéséhez 200 mm feletti átütés szükségeltetik, míg a lilával jelölthöz 160 mm feletti. A ténylegesen gyenge pontok szemből a hasi lemez és a kupola, illetve a sárgával jelölt döntött páncéllemez a front felső szakaszán bal és jobb oldalt. Oldalról és hátulról pedig 80 milliméter feletti átütés is elegendő az átütő találathoz.

Mozgékonyság

A végsebesség átlagos, ami mellé sajnos szörnyű fajlagos teljesítmény társul, és ha ez nem lenne elég, akkor még a talajellenállási értékei se valami kimagaslóak. A Tiger (P) tehát nem száguld, de kellően jó védettség esetén ez nem is lenne fontos.

Tippek a Tiger (P) használatához

Igazán nehéz tippet adni a Tiger (P)-hez, ugyanis valójában se a mozgékonyságára, se a páncélzatára, se a tűzerejére, de még csak az álcázására sem támaszkodhat. A páncélzat kihasználásában a minimális elforgatás segít –de vigyázz, mert ha túlfordítod, akkor a futógörgőinél könnyen belőhetik–, valamint oldalazni is lehet vele.

Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, Célzásgyorsító, Ventilátor
Ajánlott legénységi képességek: Testvériség, Javítás, Hatodik érzék, Kapáslövés, Sima utazás, Adrenalin Roham

Az L/56-os löveg használata prémium lőszerrel javallott, míg az L/71-nél nem dob igazán sokat a prémium lőszer, így azzal többnyire az AP is elég. A Tiger (P) nehézségét egy az egy elleni harcban az adja, hogy fel kell ismernie kezelőjének, hogy mikor kell csiki-csuki, és mikor közvetlen párbajba bocsátkoznia. Egy Tiger I ellen például a csiki-csuki harcmodor ajánlott, ugyanis gyorsabban tölt, mint a Porsche verzió, ellenben egy IS ellen jobban teszed, ha megállsz előtte, és jól megszórod.

Végső értékelés

Nagyon sokáig a Tiger (P) volt a jobb tigris, de a buffolást követően a Tiger I elorozta előle ezt a címet. A Tiger (P) a mai metában nem számít erős tanknak, és a VK 30.01 (P)-vel ellentétben jó átvezetőnek sem lehet nevezni. Mindezek ellenére a Tiger (P)-ből ki lehet fejleszteni a Ferdinandot, a VK 45.02 A-t és a VK 100.01 (P)-t is, így aztán kihagyni szinte lehetetlen. A háromból következő cikkünkben a VK 100.01 (P)-vel fogunk foglalkozni, azaz a Maus ágán haladunk tovább.

Te még játszottál a Tiger (P)-vel fénykorában? Egytől tízig hányasra értékelnéd ezt a fenevadat?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.