Egyelőre nem vált be a 2 lépcsős védelem a játékban

Egyelőre nem vált be a 2 lépcsős védelem a játékban

Amikor már a profi játékosoknak is feltűnik, hogy a 2 lépcsős azonosítás mellett talán több csaló üti fel a fejét a meccsekben, akkor azt hiszem komoly problémáról lehet beszélni.

Nem állítom, hogy a legkönnyebb dolog a csalók elleni harc fejlesztői oldalról, –hisz az Ubisoft mellett több nagyobb cég is küzd ezen tömegekkel szemben–, viszont a Rainbow Six: Siegeben egyre másra képesek valami tisztességtelen dolgot kitalálni. Ez pedig azt jelenti, hogy rés van a pajzson, melyet egyelőre mintha a kiadó sem találna, így viszont nehéz lesz befoltozni. A másik eshetőség, ha sikerül is elhárítani egy problémát, akkor máshol ütik át a védelmet, ekkor pedig megkérdőjelezhetjük a rendszer működésének egészét. Mostanában a különlegesség kedvéért a Preparation Phase alatt lehet repülő emberkéket látni, akik már ez idő alatt legyilkolják ellenfeleiket és megnyerik a meccset.

Ez azért frusztráló, mert nagyon sokat rombol a játékélményen, mikor belefutunk egy-egy ilyen buta csalóba. Sokaknak bizony a nevük mellett lévő rang nagyon fontos, amivel alapvetően nincs is gond, de ha tisztességtelen eszközök segítségével jutottak hozzá, akkor bizony nem mondhatni, hogy azon a szinten is lennének, –tehát jöhet a kérdés, hogy mi az értelme? Én bizony erre nem találom a választ, és nem is hiszem, hogy meg tudnám fejteni.

Visszatérve a téli szünetről, Pengu meglepődve vette tudomásul, hogy a 2 lépcsős azonosítás mellett mintha még több csaló lenne. Twitter bejegyzésekben látta a repülő kommandósokat...

Az Ubisoft az elmúlt időszak fejleményeinek hatására bevezette a 2 lépcsős azonosítást a Ranked meccsekhez is, így a felhasználói fiók jelszava mellé kell egy Google Authenticator nevű applikáció is. Ez egy extra kódot generál, melyet felhasználva be tudunk jelentkezni a fiókunkba és tudunk játszani.

[2018-05-XX] 2FA -IMG-2

Ezek mellett hogy lehetséges, hogy mégis működnek a csalások?

A saját történetem –melyet én sem értek–, megosztanám veletek, ami talán segít körvonalazni a rendszer hibáját. A játékhoz szükséges ugyebár egy Uplay fiók, ahol egyébként már régen be lehetett állítani ezt a 2 lépcsős védelmet, én pedig aktiváltam ezt. Viszont a Steamen is elérhető az R6, a két accountot pedig össze lehet kapcsolni, melyet meg is tettem. Anno –hosszabb kihagyás után és telefoncserét követően– újra kellett telepítenem az appot, azonban a Uplay már nem volt hajlandó elfogadni az applikáció által generált kódot, így ezen a vonalon nem sikerült bejelentkeznem. Végigjárva a fórumokat már azon voltam, hogy az ügyfélszolgálat segítségét veszem igénybe, mikor is a Google fiókomon keresztül beállítottam egy két lépcsős rendszert, a Steam téve egy próbát el tudtam indítani a játékot és minden funkciót elérek az R6S-en belül. Azóta sem tudok bejelentkezni Uplaybe, a Steam azonban elegendő a játékhoz, ezt a jelenséget pedig egyszerűen nem értem. Szóval, ha egy ilyen "anomália" mellett tudok játszani, akkor valószínűleg a csalóknak sincs olyan nehéz dolguk sajnos.

Ezek összességét vizsgálva azt kell mondjam, hogy egyelőre nagyon nem úgy működik ez a funkció, ahogyan azt a Ubisoft szerette volna. Remélhetőleg minél hamarabb találnak valami megoldást, illetve az új csalások és csalók ellen még határozottabban lépnek fel a jövőben.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!