Jogtalanul diszkvalifikálták a RIFT-et a Six Invitational második nyílt selejtezőjében

Jogtalanul diszkvalifikálták a RIFT-et a Six Invitational második nyílt selejtezőjében

A RIFT százszázalékos teljesítményét tette semmissé az ESL a második Six Invitational nyílt selejtezőjében, jogtalan óvásokat követően.

Ötből öt, kezdhetném így is nagy örömök közepette, de sajnos ezt a produkciót egy nem várt fordulat árnyékolta be. A RIFT Esports R6 csapata még a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság elindulása előtt gondolt egyet, és részt vett a Six Invitational második nyílt selejtezőjén, melyen aztán rendkívül jól szerepeltek. Egy defwin mellett négy mérkőzést játszottak le és mindet meg is nyerték, –ráadásul nem is akármilyen nevek ellen is bizonyítottak.

Papíron eddig minden szépen és jól hangzott, aztán jött a feketeleves. Az első két meccsüket –melyeket meg is nyertek– MOSS nélkül játszották le, ugyanis mint kiderült, nem működött megfelelően a program. Ez az alkalmazás az ESL meccsek alatt kell, hogy fusson a játékosoknál a csalások megakadályozásának érdekében.


Az a bizonyos MOSS error

A srácok nem tudták, hogy a szoftver újra letöltése megoldaná a dolgot, de mihelyst ez a fülükbe jutott orvosolták a problémát. Ekkor kapták meg az első figyelmeztetésüket, –teljesen jogosan, ezzel nem is volt gond.

A harmadik összecsapás különösen érdekes volt. Egy nagyon komoly ötös ellen léptek pályára. A Liven, Renshiro, Voy, Joghurtzz, Falko fémjelezte együttessel kellett farkas szemet nézniük. Itt érdemes megemlíteni, hogy Falko, Renshiro, és Joghurtzz világbajnok játékosok, valamint Livennel együtt négyen Dreamhacken is diadalmaskodtak, és az ötödik személy, Voy is több szezont töltött a Pro League-ben. További érdekesség, hogy mindannyiuknak úgy ért véget a Pro League szereplésük, hogy kirúgták őket az adott csapatukból. Meglepetésre a RIFT két vállra fektette őket Bankon, méghozzá 8-7-re. Másnap aztán kiderült, a gigászok megóvták a meccset és csalással vádolták a magyarokat.

A negyedik párharc sztorija röviden: 18 órakor el kellett volna kezdődnie, viszont egészen 19 óráig nem jelentkezett az ellenfél. Ezt az információt el is juttatták az ESL adminoknak, válasz azonban nem érkezett, –majd panaszt tett a RIFT 18:15-kor, hisz az ellenfelük sehol sem volt. Végül a szervezők döntetlennek minősítették a meccset, azt állítva mindkét gárda beleegyezett ebbe az eredménybe.

Az ötödik mérkőzésüket már Sternab közvetítette, –ő egy nemzetközileg elismert kommentátor, és övé volt a selejtezősorozat félhivatalos streamje. Sajnálatos módon DogeFather elfelejtette bekapcsolni a MOSS-t az első két körben, de ezt utána pótolta. Időközben 7-2-re nyertek, de egy újabb óvással kellett szembe nézniük, és most teamviewer használattal vádolták őket. Ez a program valóban futott a háttérben, természetesen nem ilyen célzattal. Az admin egyébként is informálta őket arról, hogy ez nem jelent semmilyen problémát, nem kell aggódniuk.


Más miatt van feltelepítve a program és alapból elindul nekik a Windowsal együtt

Itt még nem volt azonban vége, ekkor kitértek ugyanis a MOSS-ra (egy szabály szerint, ha több, mint 2 körig nem készít file-t ez a szoftver, akkor valóban vétség történik). A másik gondot az okozta, hogy a MOSS paraméterei –nem szándékosan ugyan– rosszul voltak konfigurálva, nem specifikusan R6, hanem általános opciók voltak beállítva, amelyről azonban senki és semmilyen tájékoztatást nem adott nekik. Így érthetetlen módon ekkor kapták meg a második figyelmeztetésüket, mely már diszkvalifikációt is ért egyben.

"Hatalmas szurkolótábor áll mögöttünk, akik velünk vannak ebben a nehéz pillanatban és rendkívül sok erőt adnak ahhoz, hogy folytassuk és ne adjuk fel. Innen is jár a pacsi nekik!" - mondta nekünk Rezno az események után.

A RIFT Esports játékosai azonban nem törtek meg, mondhatni még nagyobb motivációval vágnak neki a harmadik nyílt selejtezőnek, amely január 11-én 19 órakor indul.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!