A Valve végre lecsapott a vásárolt és a smurf felhasználói fiókokra

A Valve végre lecsapott a vásárolt és a smurf felhasználói fiókokra

A kiadó nem csak CS:GO-ban szembesül egyre inkább a csalókkal vagy az account vásárlókkal, hiszen ezek az egyének a Dota 2-ben is elszaporodtak, –így itt volt az ideje, hogy felvegyék a harcot.

A multiplayer online játékokban a „smurf” kifejezést az olyan tapasztalt és magasan képzett játékosokra használják, akik új fiókot hoznak létre, és így a kevésbé ügyes játékosok ellen játszanak a könnyed győzelem érdekében.

Ezeket a fiókokat aztán egyesek el is adják. Vannak, akik magasabb szinten akarnak játszani, vagy csak szimplán nincs kedvük teljesíteni a besoroló meccseket, ezért megvásárolják őket.

A Dota 2-es mérkőzések jelentős része éppen ezért kiegyensúlyozatlan volt, mivel egyre többször bukkantak fel a smurf accountok, így a közösség egy része frusztrálttá vált, elégedetlenségüknek pedig hangot is adtak. A Valve pedig reagált és komolyan fellépett a matchmakinget tönkretevők ellen, éppen ezért 17 ezer ilyen fiókot reseteltek, –sőt, egyesek különböző fórumokon arról számoltak be, hogy 5 éves bannal sújtotta őket a kiadó. Tény, hogy ez az átlagosan napi fél millió usert tekintve nem egy irdatlan nagy szám, de kezdetnek megteszi, és remélhetőleg elriasztja a jövőben ilyen módszerhez folyamodni vágyó egyéneket.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!