Két részre osztott Ranked rendszer ötlet, melyre az Ubisoft is felfigyelt!

Két részre osztott Ranked rendszer ötlet, melyre az Ubisoft is felfigyelt!

Egy játékos elképzelése szerint a Ranked két verziót kapna, a hagyományos mellett megjelenne a Competitive is. Ez a felvetés pedig az Ubisoft közösségi médiával foglalkozó szakemberének figyelmét is magára vonzotta.

Surefirefix alapvetően egy egyszerűbb gondolattal állt elő, szerinte ugyanis ráférne a multiplayer módra a felújítás. Az ötlete abból állna, hogy a Ranked rendszert két részre bontaná, így lenne egy Classic (a mostani) és egy Competitive (versenyzésre alkalmas) része.

Miből állna a Competitive?

Ha ezt választanánk, akkor csak a Bomb játékmódban küzdhetnénk, és ekkor a Defuser lepakolása, illetve hatástalanítása is 7 másodpercet venne igénybe.

Az első csapat, amelyik 7 kört hoz megnyeri a meccset. 6-6 esetén további két kört kell behúznia az egyiküknek a végső győzelem érdekében (pl 8-6). Hat támadó/védekező kört követően pedig oldalt váltanak a felek. Ha a defenzív együttes megvédi a bombát, akkor további 2 körig azt a helyszínt nem választhatják.

Természetesen nem maradhat ki az operátorok tiltása sem (4 összesen: 2-2 csapatonként). A kibannolt kommandósokat nem használhatják az adott összecsapásban.

A mapválaszték szintén a Pro League alapján derülne ki:

  • Villa
  • Club House
  • Coastline
  • Oregon
  • Border
  • Bank
  • Consulate

A Competitive Rankedben számít az úgynevezett Operator Quarantines és a Grace Period. Ezek azt takarják, hogy az éppen túl erős, kispadra ültetett vagy frissen megjelent karakterek nem használhatóak. Ha ez így lenne, akkor jelenleg három operátort nem választhatnánk: Lion, Nomad, Kaid.

Az itt szerzett MMR különbözne a Classic Rankeden szerzettől.

Ez a poszt annyira jól sikerült, hogy elnyerte a közösség tetszését, és még az Ubisoft egyik képviselője is megjelent és hozzáfűzte a mondandóját, ami alapvetően egy kérdés lenne:

"Ha létezne ilyen PL-stílusú ranked, játszana-e egyáltalán bárki a klasszikus verzióval?

Ilyen esetben, ha ketté osztanánk a Ranked rendszert, az egyik maga mögé utasítaná a másikat és kialakulna egy elsődleges Ranked mód, vagy szerinted az emberek ugyanúgy mindkettő felé mutatnának érdeklődést (feltételezve, hogy a szezonok alatt a jutalmak ugyanazok, és mindkét módban különböző rangot kapsz)?"

Ez a kérdés rögtön meg is osztotta a közösséget, mindkét oldalnak megjelentek a képviselői. Egyesek szerint mindkettő használva lenne, míg mások szerint a PL alapján működő Ranked vinné a prímet. Rajtuk kívül pedig egy kisebb mag arról is beszélt, hogy őket abszolút nem mozgatja meg a PL által inspirált mód és inkább a klasszikust választanák.

Nem most fogunk egyértelmű választ kapni erre a kérdésre ez biztos, ráadásul egyelőre az Ubisoft is maximum gondolkodik a dolgon, hiszen ez egy rajongói koncepció, és úgy néz ki az is marad. Kitudja mit hoz a jövő, ti mit gondoltok a dologról?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Borítókép forrása: Ubisoft

Kövess Minket!