Kolor show-val és óvatos játékkal indult a CS:GO MNEB első napja

Kolor show-val és óvatos játékkal indult a CS:GO MNEB első napja

Igazi papírforma mérkőzésekkel kezdtük a ligát, bár néhol egy kicsit szorosabbra sikerült a kelleténél.

A tegnapi nap folyamán végre elstartolt a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság CS:GO részlege is, ahol nyolc csapat méri össze tudását a következő 7 hétben. Már az első nap parázs meccseknek lehettünk szemtanúi, de végül a papírforma mindenhol érvényesült. Tisztán látszott azért, hogy a játékosok egyelőre még csak kóstolgatták egymást, –egyedül kolor volt az, aki úgy robbant be a ligába, mint aki világéletében erre készült. Ne szaladjunk viszont ennyire előre, hiszen a nap első meccsén az újdonsült Budapest 5 csapott össze a N6-tal, ami egy igazán szoros mérkőzést hozott.

BP5 - N6

A nyitómeccs hozta talán az egész nap legizgalmasabb pillanatait. A két csapat végig fej-fej mellett haladt, –bár ehhez kellett Diablo remek teljesítménye is, aki a 8. körben villant hatalmasat, amikor is 4-3-as állásnál játszi könnyedséggel védte meg a bombát boditoék ellen.

A félidő végéig folyamatosan fej-fej mellett haladt a két csapat; hirtelen már azt hihettük, hogy a nagy esélyes BP5 már az első mérkőzésén megizzad. A folytatásban továbbra sem adta könnyen magát az N6, hisz a 8-7-es félidő után sikerült kiegyenlíteniük, ami után még a vezetést is átvették köszönhetően camper AWP-jének:

Ez a kör viszont fordulópont volt a BP5-nak is, hiszen ezután zsinórban öt kört hoztak a támadó oldalon, amivel szinte le is zárták a meccset. Azért a végére még maradt némi izgalom, hisz a meccspontot kétszer is elbukták flash-ék, végül pedig a nyertes körhöz is egy gyönyörű clutch kellett, amit DEv szállított le nekünk.

A meccs végével azért tisztán látszódott, hogy a BP5 ennél sokkal többet is tud, ha pedig eltudják engedni a kisebb bakikat, akkor ez a mérkőzés sokkal egyszerűbb is lehetett volna. Le a kalappal egyébként Diablo előtt; tényleg remekül játszott így a vesztes csapat tagjaként is megérdemli az MVP címet. Egyébiránt érdemes kiemelni bodito és DEv teljesítményét is, –bár utóbbi nem igazán találta magát az első félidőben, T oldalon remek teljesítményt nyújtott és végül a győzelem is nála csúcsosodott ki.

GiWU - JLNY

A nap zárómeccse is tartogatott bőven izgalmakat, hisz két olyan gárda csapott össze, akik nagyjából egy szinten vannak. Ez végül a körökből is meglátszott, bár a pálya is fontos szereplő volt, hisz ismét Infernora utaztak a játékosok. A jöttünk, láttunk csapata kezdett a támadó oldalon, ahol el is vesztették a pisztolyt és az iskolaköröket is. Ebből szerencséjükre gyorsan felálltak és megfordították az eredményt, –a 8. körben viszont NEY döntött úgy, hogy eddig és ne tovább, majd könnyedén levédte B lerakót szinte egymagában.

A Jöttünk, Láttunk, Nyertünk csapata viszont egy pillanatra sem torpant meg, végül pedig 9-6-tal zárták a félidőt. Ezután tovább növelték az eredményüket, amiben közrejátszott az is, hogy V1CE a meccs vége felé kifagyott, így helyette Kory-nak kellett helytállnia, aki úgy robbant be a szerverre, mintha végig a csapatával játszott volna, hirtelen össze is tudott szedni 7 killt, amivel vissza is jöttek a mérkőzésbe, egészen 14-13-ig. Ehhez mondjuk bőven kellett szpeem is, aki vadon követve a "nem HP-ból ölünk" elvét, 9 életerővel simán le 1v2-zte a könyvtár felől érkező CT-ket.

A végeredményen viszont ez már nem változtatott, hisz 14-13-nál sikerült kétszer levédeni a lerakókat Kyle-éknak, ezzel pedig a mérkőzést is behúzták.

Az első nap további eredményei:

Az első nap MVP-je egyértelműen kolor volt, aki 38 gyilkossággal zárt a GAMERZONE ellen és igazi úthengerként robogott végig mindenkin. 38 killből 20-at AWP-vel lőtt be és csak hat alkalommal sikerült blaze-nek visszalőnie. Külön érdekesség, hogy többnyire AWP-vel is 38%-os HS arányt ért el, míg ellenfelei shake és tishler AR-ekkel 60 és 59%-kal zártak. Kolor a meccshez csak ennyit fűzött hozzá:

"Kizárólag magamra és a csapatra figyeltem,. Szorosabb lett a meccs, mint vártam. Gratulálok nekik."

A HoP-ból leginkább szarvasmarhát tudjuk kiemelni, aki bőven 2-es K/D felett zárt, bár a PixelFire nem igazán okozott nagyobb bonyodalmat hussaréknak, hisz mindannyian remek statokkal végeztek.

Második nap párosításai:

Tabella jelenlegi állása:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!