Tényleg ausztrálok érkeznek? Íme minden, amit a 4. szezonról eddig tudni lehet!

Tényleg ausztrálok érkeznek? Íme minden, amit a 4. szezonról eddig tudni lehet!

Addig-addig kutatnak egyesek, míg szép lassan kihalásszák az összes új információt, –de vajon hihetünk-e nekik?

Az új esztendő természetesen új szezont is magával hoz, –melyre az Ubisoft már lázasan készül–, hivatalos információt azonban még nem adtak ki. Ettől függetlenül jó néhányan kutatnak utána, hogy vajon mit is tartalmazhat 2019 első frissítése. A Year 4 Season 1-ben valószínűleg ausztrál operátorok kapnak szerepet, hiszen a marokkói páros érkezése után a legkisebb kontinensen kívül mindegyik adott már kommandósokat a játékba.

Decemberben már volt példa rá, hogy szivárgott némi információ róluk, és most újra arról szól a fáma, hogy tényleg ezen nemzet rendfenntartói érkeznek. A két ausztrál operátor nem más, mint Gridlock és Mozzie. Előbbi támadó, utóbbi pedig védekező feladatokat látna el.

Gridlock egy úgynevezett Red Web Tracker speciális felszereléssel van ellátva. A földre helyezett szerkezet sebezné az ellenfelet és hanggal is jelezné, ha valaki belelépett (hangosabb, mint a szögesdrót). Mozzie a különleges eszközével a közelében található drónok felett vehetné át az irányítást.

Gridlock Gadgetjéről egy kósza kép is napvilágot látott, melyet Kormora tett közzé, aki már korábban osztott meg bizalmas anyagokat. Persze ettől még nem kell teljesen komolyan venni mindezt; amíg az Ubisoft nem ad ki róluk tartalmat nem tudhatjuk biztosan tényleg ezeket láthatjuk majd az első updateben. Arról is beszéltek, hogy az egyik pályát szintén átdolgozza majd a kiadó, a legesélyesebb választás pedig Kanal lehet.

Egy másik Reddit felhasználó hozzáfért egy hivatalos webhelyen tárolt JavaScript Object Notation (JSON) fordítási fájlokhoz, és alapos nyomozásba kezdett. Még fel nem használt operátorok párbeszédére bukkant, amelyek feltételezhetően a közelgő operátorokhoz tartoznak. Ugyanitt találtak korábban Kaidról és Nomadról is hasonlóan elrejtett anyagokat. Az első mondat: a "Drones Hacked", mely egyértelműen Mozziera utal. A "Trax Deployed" szöveg szintén megtalálható, amely látszólag egy támadó telepíthető szerkezetére világít rá.

Megszellőztették még azt is, hogy egy úgynevezett Theater mód is helyet kapna a játékba, mely alapvetően valamilyen fajta Replay funkcióra utal.

A 2019-es év menetrendje a szezonokat illetően:

  • Year 4 Season 1 – Február/Március
  • Year 4 Season 2 – Május/Június
  • Year 4 Season 3 – Augusztus/Szeptember
  • Year 4 Season 4 – November/December


A Y4S1 Pass már megvásárolható a játékon belül

A szokásos módon az Ubisoft még a frissítés bemutatásáról sem közölt dátumot. Az eddigi eseményekből és sormintából kiindulva azonban kipróbált nem nehéz kitalálni, hogy mikor számíthatunk az első tartalomra. A Rainbow Six Invitational február 11-17-én kerül megrendezésre. Feltételezhetjük, hogy a Year 4. Season 1 első hivatalos bejelentését a az Invitational döntőjének napján  (február 17-én) láthatjuk. Ha ez így történik, akkor február 19-én már a tesztszerverre is megérkezik a várva várt update. Ez általában két hétig fut, majd néhány nappal később élesítik a patchet. Ez várhatóan március első hetére tenné a következő Operation megjelenését, mely összhangban lenne a tavaly kiadott Chimera-val, hisz az szintén ugyanebben az időben érkezett.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!