Három hőssel igen impozáns győzelmi arányt értek el a Bucharest Minorön!

Három hőssel igen impozáns győzelmi arányt értek el a Bucharest Minorön!

Az új év első Minor rendezvénye mondhatni egy kisebb meglepetéssel ért véget; kevesen gondolták ugyanis, hogy az EHOME ilyen magabiztos játékkal diadalmaskodik Romániában.

Ami talán ettől is érdekesebb, az a meta alakulása a DPC féltávjánál. A teljes felhozatalból a 47 –Bucharest Minorön– lejátszott mérkőzés alatt 82 hőst kiválasztottak, és 87-et vagy bannoltak vagy pickeltek. Azt nem lehet mondani, hogy minden működik a játékban jelenleg, de úgy tűnik elég sokféle taktika beválik, –szóval a héten startoló Majort illetően ez mindenképpen egy jó hír.

Jégből van és talán fel sem olvad

A legfurább helyzetben jelenleg a Tusk található, ez az egy karakter 100%-ban érintett volt a meccsek folyamán, ugyanis mindig kiválasztották vagy tiltották. Az új Tag Team-nek köszönhetően nagy népszerűségnek örvend a profik körében, hiszen nagy fenyegetést jelent az ellenfélre nézve: sok esetben ez az első képesség, amit kimaxolnak. Előfordul az is, hogy az Ice Shards fontosabbá válik, de azzal sokkal jobban kell tudni bánni.

Egyébként a nagy népszerűség nem hozott olyan jó statokat a Tusknak: 21 meccsnek mindössze a 47.62%-át nyerték csak meg vele. Nehéz lenne ebből nagy tanulságokat levonni, de azért az körvonalazódik, hogy nem nevezhető túl erős hősnek.

Rajta kívül az Earth Spirit, Dazzle, Beastmaster és az IO volt a legtöbbet foglalkoztatva valamilyen formában. Több, mint 80%-ban pickelték vagy bannolták őket. Az IO mindig is a profi közösség szíve csücske volt, a Dazzle és Beastmaster pedig a képességei alapján időnként remekül illeszkedik a csapatok taktikájába. Az Earth Spirit helyzete azonban megváltozni látszik. Már nem csak 1-1 olyan játékosnál láttuk, akiknek kedvencük és tényleg brutálisan jól bánik vele, hanem tényleg jól illett a stratégiába, így 6 különböző együttesnél is felbukkant.

A legsikeresebb hősök

Azokból a hősökből, akikkel legalább 10 meccset lejátszottak, a Lich, Phantom Assassin és a Centaur Warrunner bizonyult a legjobbnak.

  • Lich: 15 mérkőzés / 73.33% győzelmi arány
  • Phantom Assassin: 10m / 70%
  • Centaur: 12m / 66.67%

Túlértékelt bagázs

Itt a végén kullog három szerencsétlen hős, akiknek nagyon nem jött be Románia. A Tidehunter, Dark Seer és Keeper of the Light triója kevesebb, mint 40%-ban örülhetett a meccsek végén. A Tide és KotL esetében hasonló gondok okozták a bukásukat. Dacára a remek ultimateknek, a hatalmas újratöltődési idő hatványozottan csökkenti az erejüket. Egyszerűen hiába nyertek meg velük pár teamfightot, képtelenek voltak ebből értékelhető előnyt kovácsolni és ultik nélkül félkarú óriásokról beszélhetünk.

A DS szintén megissza a levét a Wall of Replica tovább tartó CD-jének. A nagyobb probléma vele viszont az, hogy nincs lockdown képessége, amivel lassítani vagy stunolni tudja az ellenfelet, emellett pedig nagyban függ a csapattársai időzítéseitől és spelljeitől. Tetőzi ezt, hogy az egyes szintű Ion Shell már nem olyan hatásos, így a solo offlane sem megoldható vele.

Ez valamennyire biztosan megváltozik a Chongqing Majorön, de amíg nem kapunk nagyobb patchet, valószínűleg a királyok fején ott marad a korona, a hátul kullogók pedig a csak a csodában reménykedhetnek..

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!