A WiLD és a Plague hosszabbításos meccsére még sokáig emlékezni fogunk!

A WiLD és a Plague hosszabbításos meccsére még sokáig emlékezni fogunk!

Az első nap két nagy győztese feszült egymásnak és nem is maradt el a gigászi küzdelem. Mellettük a másik rangadón a RIFT simán legyűrte a THR együttesét.

Az Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második játéknapján szintén két nagy rangadót rendeztek, melyből az egyik legemlékezetesebb összecsapását hozta. A WiLD és a Plague eszeveszett küzdelmet produkált egymás ellen és csak a hosszabbítás utolsó körében dőlt el a győztes kiléte, bár ugyanez igaz a Spirit és az IcU meccsére is. A könnyed ígérkező mérkőzésen aztán a Casanova és Hunp által vezetett Spiritnek vért kellett izzadnia a három pontért. A RIFT pedig úgy tűnt túltette magát az első napos meglepő vereségen és nagyon összeszedetten - még egy hiányzóval is, hisz Csonki nem játszhatott - megszerezte idénybeli első győzelmét.

IcU 7-8 Spirit Esports (Bank)

Tiltások:

Hibana - Spirit
Dokkaebi - IcU
Mira - IcU
Echo - Spirit

Az IcU figyelemmel követte az eseményeket, hiszen gyorsan kibannolta Oregont, melyen a Spirit az első fordulóban nyerni tudott. Tovább nehezítette a Spirit dolgát, hogy Starstealer nem tudott megjelenni a mérkőzésen. Még így is sikerült meglépniük az elején, de az IcU nem hagyta magát és makacsul felzárkózott. Az első félidő döntetlennel zárult, pedig Casanova védőként pazarul játszott.

A fordulást követően továbbra is nagyon szoros maradt a csata a két fél között. Aztán 5-5-nél Randomguy az MNEB eddigi legfantasztikusabb clutch helyzetét oldotta meg, 1v5-ben hozta ugyanis a kört csapatának.

Megnyerni nem tudták utána a párharcot, így jöhetett a bajnokság első hosszabbítása. Itt úgy tűnik elfáradtak egy kicsit és a Spirit jobban bírta idegekkel, és végül megnyerték a második mérkőzésüket is.

One Piece eSports 3-7 Nice Gaming - Konzolvilág (Clubhouse)

Tiltások:

Mira - One Piece
Hibana - One Piece
Thatcher - N6
Maestro - N6

Az első játéknapot követően a tabella első és utolsó helyezettje találkozott egymással. Papíron tehát sok meglepetésre nem számíthattunk. Aztán ez nagyjából be is igazolódott a gyakorlatban is.

Egészen a Nice 5-0-ás vezetéséig kellett várni a One Piece éledezésére, ekkor tudtak ugyanis először kört hozni. 

Úgy tűnt ez csak a becsület pontjuk lesz, viszont utána - valószínűleg a Nice is kiengedett - még két kört sikerült megnyerniük. Ez azonban ébresztőt fújt a kedves ötös soraiban és végül befejezték az összecsapást, így továbbra is százszázalékos az együttes.

Team Plague 7-8 WiLD by Lagardére Sports (Oregon)

Tiltások:

Mute - WiLD
Thatcher - Plague
Mira - Plague
Glaz -
WiLD

Combat helyett továbbra is BoNe DaDDyvel kényszerült kiállni a WiLD. A Team Plague pedig ott folytatta, ahol pénteken abbahagyta, óriási lendülettel kezdték a mérkőzést, és sikerült elhúzniuk 3-0-ra.

Ha nem a WiLD-ról lenne szó már lehetett volna kongatni a vészharangot, azonban a vadak tényleg megvadultak, majd zsinórban három kört is ők nyertek meg.

A második félidőben aztán hol az egyik, hol a másik együttes tudott pontot szerezni, ráadásul az egyéni és csapatteljesítmények is kiemelkedőek voltak.

H3dsut mondjuk továbbra is godmodeban szedte áldozatait, egy triplája sokat segített a csapatán, hogy hosszabbításra mentsék az összecsapást.

Hiába szerezte meg ekkor a THR az első kört és vezetett 7-6-ra, a WiLD innen is talpra állt és aztán behúzta a győzelmet. Ez a meccs az MNEB eddigi abszolút legizgalmasabb párharca volt. 

RIFT Esports 7-2 Team Horizon Reapers (Oregon)

Tiltások:

Echo - RIFT
Dokkebi - THR
Doc - THR
Hibana - RIFT

Az első kört elhozta a THR, és úgy látszott a RIFT nem tudta kiheverni a pénteki vereséget.

Nem így történt, a srácok bekeményítettek és parádés játékkal tulajdonképpen gond nélkül diadalmaskodtak Oregonon.

Banzaj, Strike és Rezno is elemében volt, ők hárman együttesen 32 killt szereztek, és esélyt sem adtak ellenfelüknek ezen az estén.

Két fordulót követően a tabella állás:

A küzdelmek január 25-én, vagyis pénteken 19 órától folytatódnak!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!