Luna & Sven support és a Major leggyorsabb győzelme - aranyérmes Kínában a Secret!

Luna & Sven support és a Major leggyorsabb győzelme - aranyérmes Kínában a Secret!

A DPC szezonjában elszenvedett három vereséget követően a Secret végül felülkerekedett nemezisén, a Virtus.Pro-n, nem is akárhogyan.

Miután a Puppey Ivanov vezérelte Team Secret legyőzte az Evil Geniusest, nem maradt más hátra, mint az orosz gigász legyűrése. A Chongqing Major fináléjában 3-1 arányban a Secret végül diadalmaskodott a Virtus.Pro felett.

Mi is történt a Major utolsó napján?

Először is egy új mém született Arteezy nevével. A Secret elleni második mérkőzésen történt, hogy zai a Dark Seer-t használva felvákumozta korábbi csapattársát és jóbarátját a magaslatra:

A közösség reakciója nem sokat váratott magára, elkészítették a Cliffteezy: The Movie plakátot.

Másodszor, a Team Secret YapzOr egyik ötletét felhasználva valami egészen újat mutatott, –de ne rohanjunk ennyire előre, hisz az első mérkőzés elég küzdelmesre sikeredett. A Beastmaster ellen összerakott trilane a Secret részéről (Undying, Visage, Shadow Shaman) kifizetődő volt, a Phantom Lancerük megkapta a számára elengedő helyet és időt a farmolásra, így a 12. percben megszerzett Diffusal Blade segített megnyerni néhány kulcsfontosságú teamfightot. A VP a 21. percben bedobta a törülközőt.

YapzOr aztán előállt egy Luna support tervvel, melyet nagy örömmel fogadott kapitánya, melyet rögtön megspékelt egy Svennel is. Bár Nisha remek teljesítménye mindenképp figyelemre méltó, mégis a meglepetés pick segítségével darálták be a VP-t 17 perc 9 másodperc alatt.

Ez volt a Major leggyorsabb győzelme.

A döntő után megosztották gondolataikat is a történtekről:

"Két nappal ezelőtt ültem a gép előtt, mellettem volt Puppey. Arról dumáltunk, hogy milyen pickeket lenne érdemes hozni a Majorön, és rájöttünk valami hiányzik. Ránéztem a hero poolra és megláttam a Lunát a talentjeivel. Mostanában elég szituációs hősnek számít, viszont a spelljeivel együtt összeállt a fejemben egy koncepció. Elmondtam és megmutattam Puppeynak, neki pedig tetszett és hozzátette, ha ezzel nyerünk Majort ad egy ötöst (high five - a szerk.). Megkaptam."

A harmadik menetben a VP visszavágott. Sosem könnyű két vállra fektetni az orosz Grizzlit. Egy igazi adok-kapok alakult ki a két fél között, viszont most a No[o]ne Pugnája által (15-4-12-es statot hozott össze) vezetett sereg ellen nem volt ellenszere a Secretnek.

A negyedik meccs elég visszafogottan indult, és bár mindkét csapat szerzett killeket, az első igazán nagy harcra a 13. percig várni kellett. Talán mondanom sem kell, Nisha Phantom Assassinje innentől kezdve percről percre erősebbé vált és néhány csapással képes volt elpusztítani a VP hőseit. Hozzáteszem MidOne OD-ja is megért egy misét, ezt a kombót pedig az oroszok már nem bírták megállítani és feladták a Major fináléját.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!