A német Sport1 tévécsatorna is közvetíti majd az Overwatch League második szezonját!

A német Sport1 tévécsatorna is közvetíti majd az Overwatch League második szezonját!

A frissen kötött megállapodás értelmében a versenysorozat három országban kerül adásba. 

Az Overwatch League második szezonjának indulásáig alig több mint két hét van már csak hátra, és a csapatok nagy része már megérkezett a mérkőzéseknek otthont adó Los Angelesbe, hogy nekiálljanak a felkészülésnek és az egymás elleni gyakorlómeccseknek. A nyolc új alakulat miatt a versenysorozat formátuma kicsit átalakul majd; most is négy etap lesz, azonban egy adott csapat kevesebbszer lép pályára, viszont maga az alapszakasz egészen Július 30-ig tart. Érdekesség, hogy az egyik héten a Los Angeles Valiant, a Dallas Fuel, –továbbá az Atlanta Reign már a saját e-sport arénájában is fogadja majd az ellenfeleit. A teljes menetrendet egyébként az alábbi bejegyzésen keresztül tudjátok elérni. 

Overwatch League on Twitter

February 2019. We're back. #OWL2019 Here's the 2019 regular season schedule! Get the details here: https://t.co/ch0QktDwT6 https://t.co/FoSkrOrvxC

A start közelsége miatt egyre inkább fokozódik a hype a versenysorozat körül, amit nemrég megtoldott a Blizzard azzal, hogy két évre szóló szerződést kötött a német Sport1 televíziós csatornával, így az Overwatch League küzdelmei Németországban, Ausztriában, illetve Svájcban is adásba kerülnek majd. A Liga mellett a Hearthstone e-sport eseményeit, továbbá az Overwatch World Cup-ot is műsorra tűzik majd az előfizetés köteles ESports1 csatornán. A hivatalos sajtóközleményben egyébként megszólalt Jamie Pollack, a Blizzard Üzletfejlesztési és Média részlegének igazgatója is: "Németország mindig is kiemelkedő piaca volt a Blizzard játékoknak és nagyon izgalmas, hogy együtt dolgozhatunk a Sport1 csatornával. Csatlakozni az új csatornához tökéletesen passzol törekvéseinkhez, hogy az Overwatch League és Hearthstone e-sport elérhetőbb legyen a Német rajongók számára. "

"Az egyik legnagyobb, globális presztízzsel rendelkező szórakoztató szoftvereket gyártó vállalatként a Blizzard Entertainment egy optimális partner az Esports1 televíziós csatornánknak." - nyilatkozta Daniel Von Busse a Sport1 pénzügyi igazgatója - "Három prémium e-sport versenysorozatot fogunk műsorra tűzni az ESports1-on, amik minden bizonnyal elkápráztatják majd a rajongókat."

Nem a Sport1 csatorna az első, ami televízióban is műsorra tűzi az Overwatch League-et, hiszen ha emlékeztek még, a Blizzard tavaly az ABC, Disney, illetve ESPN csatornákkal is szerződést kötött, –továbbá Franciaországban is foghatóak lesznek majd a küzdelmek. A versenysorozat tehát tovább folytatja a terjeszkedést és reméljük, hogy az idén további csatornákkal is sikerül megegyezni, ami összességében nem csak az Overwatch League-nek, de az e-sportok számára is előrelépést jelentene. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!