Leeroy Odd Warrior, Quest Warlock, Midrange Shudder Shaman: exigoval rajtol el a HCT Winter Playoff

Leeroy Odd Warrior, Quest Warlock, Midrange Shudder Shaman: exigoval rajtol el a HCT Winter Playoff

A Hearthstone Championship Tour Winter Playoff versenyében magyar játékosnak, exigonak is szurkolhatunk. Minden pakli és tudnivaló a versenyről.

A novemberi szezonzárás után hivatalossá vált, hogy ismét szurkolhatunk magyar játékosnak a Hearthstone Championship Tour Winter Playoff versenyén. Exigo fantasztikus ladderteljesítménye meghozta a gyümölcsét!

A verseny január 12-én délelőtt 10:00-kor kezdődik a svájci fordulókkal. A legjobb nyolc játékos a svájci körök végén bejut az egyenes kieséses szakaszba, ahonnan a legjobb négy jut tovább a Winter Championshipbe, ami hivatalosan is a világbajnokság előszobájának tekinthető. Exigonak tehát a Playoffon és a Championshipen is meg kell mutatnia Európának, ha a világbajnokság a célja, hogy megérdemelten jutott be az MNEB alapszakaszába, nyert meg minden hazai nagy HS versenyt és lett kétszer is a Hearthstone Global Games csapat Anchorja. Egy biztos: a magyar játékos nem bízta a véletlenre, amikor összerakta a négy paklit, amivel megküzdhet Európa legjobb kártyásaival a következő napokban.

A paklik kiválasztásakor exigo a Best of 5, Conquest formátumra készült, ami azt jelenti, hogy a győztes paklit kell cserélnie a játékosnak és összesen három mérkőzést (minden nem bannolt paklival) kell nyernie. Három Midrange és egy Control paklival készült a magyar játékos, amiknek nehéz megtalálni az ellenszerét. A Secret Hunter az egész verseny legnépszerűbb paklijaként, 47 játékos lineupjában megtalálható, –nem véletlen, hogy exigonak is erre esett a választása. Igazán rossz ellenfele csak az Odd Warrior és az Odd Paladin a versenypaklik között, de mindent meg lehet oldani egy jól elhelyezett tiltással. Az Odd Paladinra az Even Warlock kiváló választás, az Odd Warriorra sem a Hunter, sem a Paladin, sem a Warlock nem jó, de ez a különleges Leeroy + Cube + Faceless Odd Warrior akár borsot is Garrosh orra alá. Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan miért választotta exigo ezt a nagyon furcsa Warrior összeállítást, de egy-egy ilyen váratlan húzás, akár az ellenfeleket is teljesen elbizonytalaníthatja, ami győzelmekben kristályosodhat ki. A két Even pakli közül a Paladin erősebb most a Standard formátumban, mivel a Hunterek ellen kifejezetten jól teljesít és a többi meta pakli ellen sem indul jelentős hátrányból. A HCT Winter Playoffon ez most a legnépszerűbb Paladin pakli: a 80 versenyzőből, 24 választotta a páros verziót, 22 a páratlant.

A 80 versenyző paklilistáját megtekinthetitek: ITT, vagy exigo paklijaira kattintva!

Mindenképp a Warrior lesz a kulcs a paklik között, amit várhatóan rengetegszer fognak tiltani, mivel nem valószínű, hogy meg akarják tapasztalni, hogy milyen az, amikor Leeroy Jenkins elszabadul egy alapból Control deckben.

A versenyt a Blizzard hivatalos Hearthstone Twitch csatornáján követhetitek élőben január 12-én délelőtt 10:00-tól. 

Nézd meg PlayHearthstone élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Szurkoljuk ki együtt exigonak a győzelmeket és a továbbjutást!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Galéria

Kövess Minket!