Egy custom map és az új patch, a Dota 2 pedig újra szárnyal!

Egy custom map és az új patch, a Dota 2 pedig újra szárnyal!

Az elmúlt hetekben rég nem látott mennyiségű játékos indította el kedvenc MOBA-nkat.

2017. második felétől kezdődően a Dota 2 erősen veszített játékosállományából, ugyanis az év elején tapasztalt egy időben játszó több, mint 1 millió felhasználó alig 12 hónap alatt 300 ezernél is többel csappant meg. A The International 8 után nagyjából stagnálás állt be ebben a mutatóban, viszont a tél bekövetkeztével és a Frostivus megérkezésével újra egyre nagyobb érdeklődést mutattak a játékosok.

Emellett létrehoztak egy új custom pályát is, mely az Auto Chess névre hallgat. Ez akkora sikert jelentett, hogy rengetegen vetették bele magukat a különös küzdelembe.

Ráadásul nem csak a MOBA szerelmesei tértek vissza, más játékokból –például Hearthstone is– folyamatosan szállingóznak át a Dota 2-be. A hab a tortán pedig a 7.21-es patch és a harmadik szezon startja, ennek hatására ugyanis megannyi játékos igyekszik megszerezni a skilljét hűen tükröző friss, ropogós medálját (az idei még fényesebben csillog, higgyétek el - a szerk.)

Statisztikailag ez nem jelent mást, minthogy az elmúlt 30 napban 2017. júniusa után újra 900 ezer fölé ment az egy időben együtt játszók létszáma:

Ezen kívül –szintén hosszú idő után– az egy hónap alatt mért egyedi felhasználók száma 11 milliónál is több volt:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!