Hatalmas a népszerűsége, ezért nagy összegű Dota 2 Auto Chess bajnokságot rendeztek

Hatalmas a népszerűsége, ezért nagy összegű Dota 2 Auto Chess bajnokságot rendeztek

A Twitch Rivals EU keretein belül lebonyolították a népszerű MOBA egyik felkapott játékmódjának legelső versenyét, melyen nagy nevek is szerepeltek.

Talán meglepő, talán nem, de egy Hearthstone játékos, Chris “Feno” Tsakopoulos diadalmaskodott a Dota 2 –mostanában igencsak felkapott– Auto Chess játékmódjában rendezett tornán. A Twitch Rivals-on megtartott versenyen a görög 1500 dollárt szerzett a 4 kör alatt, mely csak egy százassal maradt el a maximálisan begyűjthető 1600-tól.

A Twitch Rivals egy exkluzív e-sport sorozat, amelyet a platformon streamelő és néző személyeknek rendeznek. Ebben a szezonban több, mint 100 különböző eseményt szerveznek, és egy erre elkülönített büdzséből osztják szét a több millió dollárt a legjobban teljesítőknek.

A custom pálya megjelenésétől kezdve nem kevés HS játékos pártolt át a Dotához, Feno-n kívül elindult még ezen a megmérettetésen Dima “Rdu” Radu, Jakub “Lothar” Szygulski, valamint Jeremy “DisguisedToast” Wang, Jeffrey “Trump” Shih, Rumay “Hafu” Wang és Jason “Amaz” Chan is.

Nem kellett azért félteni a Dota játékosokat sem: bemutatta tudását Ilya “ALOHADANCE” Korobkin és Henrik “AdmiralBulldog” Ahnberg is, előbbi ráadásul alig maradt le a dobogóról. A versenyt egyébként átlagban 44 ezer néző követte figyelemmel.

Az úttörő ligán 32 játékos vett részt és 12,500 dollárt osztottak szét. Az elmúlt hetekben az érdeklődésnek –több, mint 3,4 millió feliratkozója van a pályának steamen–, és a versenyek megjelenésének is köszönhetően rohamosan növekszik az Auto Chess rajongói bázisa. Megtörténhet, hogy valaki felkarolja a projektet, mint anno a Dotát és külön játékot fejlesztenek belőle? A jövő alighanem választ ad majd a kérdésre...

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!