Az él- és középmezőny rangadója várható az MNEB-en péntek este!

Az él- és középmezőny rangadója várható az MNEB-en péntek este!

Két egyoldalú és két kőkemény párharccal indul az ötödik játékhét az MNEB R6 ligában.

Múlthéten mindössze három összecsapást tartottak meg a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Rainbow Six: Siege mezőnyében, a mostani hétvége azonban bővelkedik majd az izgalmakban. Mind a nagy és mind a kiscsapatoknak lesz bőven esélye a bizonyításra.

Pénteki játéknap

19:00 Nice Gaming vs Team Plague

Pénteken ezzel a rangadóval indul útjára az ötödik játékhét, és bizony bátran merem állítani, hogy rangadó színvonalú lesz. Jelenleg ez a két együttes 9-9 ponttal a második helyen áll, ez a párharc pedig a WiLD-ra való felzárkózás és az alapszakasz dobogós helyezés megtartása szempontjából lesz nagyon fontos. Mindkét fél eddig egyszer kapott ki a szezonban, és bizony azok az összecsapások csak nagyon kevesen múlottak számukra. A Nice Gaming a RIFT, míg a Team Plague a WiLD ellen maradt alul hosszabbítás után. Nehéz megjósolni, hogy milyen végeredményt produkálnak, –és nem lennék meglepve, ha egy ádáz hosszabbításos mérkőzéssel örvendeztetnék meg a közönséget. Abszolút kétesélyes a N6 vs Plague. 

20:00 One Piece eSports vs WiLD by Lagardère Sports

A WiLD eddig is magabiztosan hozta a három pontokat, bár a Team Plague ellen csak egy körrel bizonyult jobbnak. Ettől függetlenül hibátlan teljesítményt nyújtanak és ez bizony nagyon nehéz helyzet elé állítja a One Piecet, akik egyelőre pont nélkül sereghajtók. Ha abból indulunk ki, hogy a másik pont nélküli, az IcU sem tudott kört hozni a vadak ellen, akkor már az is meglepetés lenne, ha nagy küzdelemre késztetnék a listavezetőt.

21:00 Team Horizon Reapers vs Spirit Esports

Van-e olyan mérkőzés, mely vízválasztó lehet egy szezonon belül? Nem biztos, de kiemelt fontosságú találkozónak biztosan nevezhetjük a két együttes szembenállását. A Spirit felemás képet mutatott eddig magáról; voltak már magabiztos győzelmeik, de ugyanúgy meg is szenvedtek tőlük gyengébb ellenfelek ellen (8-7-es győzelem pl. az IcU ellen), na meg aztán könnyedén el is intézték már őket. A THR a nyögvenyelős szezonkezdet óta viszont rendre jó játékra képes, így a mostani formákat illetően az ő diadalukra lehet számítani este.

22:00 RIFT Esports vs IcU

Ez a másik egyértelmű összecsapás, –papírforma alapján mindenképpen. A RIFT az alapszakasz és a bajnokság egyik nagy esélyese, és az első fordulós botlásukat követően igyekeznek felzárkózni és tartani a lépést az élmezőnnyel. Eddig probléma nélkül ment nekik, és nem valószínű, hogy most kellene lerágniuk a körmüket. Egy-két kör összejöhet az IcU-nak, de összességében a selejtezőt is nyerő RIFT nem hiszem, hogy kegyelmezne.

A szombati menetrend a következő, viszont fontos információ, hogy a One Piece vs Spirit mérkőzés elmarad; február 22.-ére tolták el:

  • 16:00 RIFT Esports vs Team Plague
  • 17:00 IcU vs Nice Gaming
  • 18:00 WiLD by Lagardère Sports vs Team Horizon Reapers

Az alábbi csatornán követhetitek az MNEB péntek és szombati adásait:

Nézd meg esporthutv élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!