Jön Ausztrália és az MMR Roll Back rendszer a negyedik szezonban! - Hivatalos

Jön Ausztrália és az MMR Roll Back rendszer a negyedik szezonban! - Hivatalos

Úgy tűnik, hogy a korábbi szivárgások mégsem voltak hamisak, ausztrál kollégák csatlakoznak ugyanis a már így is terebélyes felhozatalhoz.

Ausztráliából érkeznek a legújabb kommandósok; ez már biztos, miután az Ubisoft felfedte a következő Operation első részleteit.

[2019-02-08] Season Kickoff - Header

A Burnt Horizon két új operátora az ausztrál SASR kötelékeiből kerül ki, és egy új pályával is gazdagodunk a kenguruk földjéről.

Képtalálat a következőre: „OPERATION BURNT HORIZON”

A Y4S1 emellett magával hozza a Match Making & Rating Roll Back feature-t is. Ez nagyjából annyit teszt, hogy ha egy csalót rajtakapnak és bannolják, akkor az összes olyan játékos megkapja vagy elveszti az MMR-ét, aki vele egy játékban volt az adott szezonban. Azonban ez a rendszer nem ad neked több MMR-t, mint a te maximális MMR-ed az adott szezonban. Ezzel a módszerrel szeretnék alaposan visszaszorítani a cheatereket, ennek érdekében pedig az elmúlt szezonban szép csendben a háttérben már teszt gyanánt futott az MMR Roll Back program.

Boost

*Ezen a grafikonon lehet látni 30 perces lebontásban, hogy mennyi volt a legnagyobb mennyiségű MMR eltávolítása egy játékos esetében

Ennek egyik oka az volt, hogy vissza akarja fogni az Ubisoft azokat a csalókat is, akik szinte szolgáltatásként boostolnak ilyen módon fiókokat.

Roll Back feltételek

Az aktuális Roll Back szolgáltatás az összes játékot (győzelem és vereség) vizsgálta, melyben akár egy csaló is részt vett. Néhány más megoldásban is gondolkoztak, de az adatok alapján az összes játék visszaállítása segíti leginkább fenntartani a stabil MMR környezetet, ugyanakkor csökkenti a csalók meccsekre gyakorolt hatását.

Néhány teszt esetében, –amikor csak a csalóval győzedelmeskedő csapat plusz MMR-ét távolították el–, azt találták, hogy nagyon kiegyensúlyozatlanul működött ez, ugyanis a vesztes oldalon elbukott MMR nem változott, ráadásul a Roll Back megtörténte után a győztesektől is elvette a játék. Ez eléggé felborította az MMR rendszert.

*Ezen a grafikonon a 30 percenként a legtöbb visszaállított MMR-t láthatjuk egy játékosra lebontva, 24 órán belül. Azt is jelzi, hogy az MMR kilengések nem olyan szignifikánsak, mint azt eredetileg várták.

A csalók felderítése, majd az ezt követő tiltási folyamat miatt nem volt módjuk arra, hogy 100%-ig pontosan azonosítsák melyik meccsben követték el a csalást. Ennek hatására limitált MMR resetben is gondolkoztak és összehasonlították a 7 napos visszaállítást a teljes szezonnal. Az eredmények túl véletlenszerűek voltak, így nem lehetett eldönteni ténylegesen sikeresen visszaszorítaná-e a negatív viselkedést. Egy szó, mint száz; úgy döntöttek, hogy visszamenőleg inkább a szezonban minden mérkőzést vizsgálnak a csalókkal kapcsolatban.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!