A NYXL valóban ellustálkodta a tavalyi Overwatch League néhány meccsét!

A NYXL valóban ellustálkodta a tavalyi Overwatch League néhány meccsét!

Mindezt a csapat Support játékosa, ArK árulta el az Oversight pogcast legutóbbi adásában.

Ha emlékeztek még, az Overwatch League első szezonjának három etapját is végig dominálta a New York Excelsior és csupán három mérkőzésen veszítettek ellenfeleikkel szemben. Kimagasló teljesítményüknek köszönhetően igen korán be is kerültek rájátszásba és sokan arra számítottak, hogy a Stage 4-ben is folytatják majd menetelésüket. Érdekes módon azonban a csapat mintha leeresztett volna és nagyon úgy tűnt, elfáradtak a hosszú hónapos küzdelmek alatt. A visszaesett teljesítményről az Overwatch League kommentátora, –a csípős nyelvéről híres Montecristo– viszont másként vélekedett és álláspontja szerint a csapat csupán "sandbaggingelt", (ami nagyjából annyit tesz, ellustálkodták a meccseket). Sokan nem osztották Monte véleményét, mondván hosszú a szezon, ki vannak égve, plusz ha valóban nem vennék komolyan a meccseket, azzal komoly szabálysértést követnének el az Overwatch League ellen.

MonteCristo on Twitter

Ready to cast the next match with @ggdoa! NYXL vs SF Shock https://t.co/0H33rs32Nx

Érdekes módon a rajongótábor egy része még akkor sem vette komolyan a sandbagging teóriát, amikor olyan híresztelések láttak napvilágot, hogy a New York Excelsior lemondta gyakorlómeccseit és inkább a Fortnite Battle Royale módjában múlatják az időt. Habár már több hónap telt el a történtek óta, nem derült fény az igazságra, –egészen mostanáig, ugyanis Montecristo és a CS:GO-ból ismeretes Thorin Oversight műsorában a New York Excelsior Support játékosa, ArK elismerte, hogy néhány meccset valóban elég lazán vettek a negyedik etapban. 

A vallomást Monte stílusos módon osztotta meg a rajongóival és konkrétan idiótának hívott mindenkit, aki nem hallgatott rá. Az Overwatch League szabályzata egyébként rendelkezik egy olyan cikkellyel, hogy a csapatoknak és a játékosoknak kötelességük a maximumot nyújtani a mérkőzések során, –szóval a NYXL örülhet, ha nem büntetik meg őket lazaságukért. Reméljük a New York Excelsior nem követi el még egyszer ezt a hibát és a 2019-es szezonban mindent beleadnak majd. 

Ti mit gondoltok egyébként a témáról, valóban büntetni kellene azokat a csapatokat, akik nem tesznek meg mindent a győzelemért? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!