Japán erődemonstráció, vereséggel kezdett a magyar duóval felálló PENTA a Majorön!

Japán erődemonstráció, vereséggel kezdett a magyar duóval felálló PENTA a Majorön!

Igazán nagy meglepetés nem történt az első napon, bár egy két mérkőzés sokkal szorosabbra sikeredett, valamint a PENTA veresége sem várt fordulat volt.

Február 11-én elrajtolt az eddigi legnagyobb pénzdíjazású - 1 millió dollárt osztanak szét - Rainbow Six: Siege Major, a Six Invitational 2019. Az eseményre 16 csapat jutott ki és nagy örömünkre köztük van az a PENTA Sports, ahol 2 magyar játékos, név szerint Mérész "SirBoss" Ferenc, Kővári "Blas" Balázs is játszik. A bemutatkozásuk azonban nem sikerült fényesre, így egyetlen összecsapásuk maradt a bennmaradásért, de ha az sikerül utána már a továbbjutásért küzdhetnek megint.

PENTA Sports 1-2 PET Nora-Rengo
(7-4 | 3-7 | 2-7)

Tiltások:

Nora-Rengo

  1. Oregon: Ying, Echo
  2. Bank: Glaz, Echo
  3. Border: Glaz, Echo

PENTA

  1. Oregon: Thatcher, Mira
  2. Bank: Hibana, Mira
  3. Border: Hibana, Mira

A japán alakulat az utóbbi időben egészen elképesztő teljesítményre képes, és bár az őszi Paris Majorön még búcsúztak a csoportjukból, azóta kvalifikálták magukat a Pro League 8 döntőjére, ahol a legjobb négyig jutottak, valamint a Six Masters 2018 Minorön is ezüstöt szereztek. A PENTA a két magyar játékossal egy bootcamp után érkezett a helyszínre, Montreálba.

Az első pályán, Oregonon igazából nem is volt olyan nagy probléma számukra, a támadó köröket magabiztosan hozták, és a védelem is a helyén volt. A rövid szünetet követően azonban a japán ötös nagyon felszívta magát. A hétfői napon már láthattunk ázsiai csapatot hatalmasat harcolni, a Mantis például a G2 ellen teljesített erőn felül és összehoztak egy hosszabbításos mérkőzést. Valami hasonlót produkáltak a japánok is, viszont a PENTA képtelen volt felvenni a ritmust, a legnagyobb problémát az jelentette, hogy a gyors és kegyetlen támadásokat nem tudták levédeni SirBoss-ék, és két komoly vereségbe futottak bele. Wokka nagyot játszott a nyitónapon és ha ezt a formáját tartani tudja, akkor bárki ellen esélyes lehet a Nora-Rengo.

További eredmények:

Ne felejtsétek kedden tovább folytatódnak a küzdelmek és a magyar közvetítés sem marad el 16 órától kezdődően:

Nézd meg Rainbow6HU élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!