xQc a Los Angeles Gladiators akadémia csapatához szerződött!

A játékos első sorban streamer és influencer lesz, de Panker két irányú szerződése miatt beugrós main tankként is találkozhatunk majd vele a Contenders meccseken. 

Félix "xQc" Lengyel egyike a kompetitív Overwatch legmegosztóbb személyiségeinek, aki a tavalyi Overwatch League szezonban drámát drámára halmozott nem megfelelő viselkedésével, továbbá rankedről is többször kibannoltatta már magát közvetítésein tanúsított magatartásával. A legutóbbi ilyen eset néhány hónapja történt és a játékos rendesen ki is égett, szóval úgy határozott, felhagy az Overwatch-csal és inkább más játékokat kezd el streamelni. Természetesen ez a "visszavonulás" is csak időleges volt és a ban feloldása után Félix többször is feltűnt Top500 mérkőzéseken, úgyhogy csak idő kérdése volt, hogy komolyabban is visszatérjen, ami tegnap éjjel mondhatni meg is történt, ugyanis a Los Angeles Gladiators bejelentette, hogy a játékost leszerződtették a Contenders szériában szereplő akadémia csapatukhoz.

Los Angeles Gladiators on Twitter

WE GO AGANE. Welcome to the @Sentinels and Gladiators Legion, @xQc! #ShieldsUP https://t.co/s37ZvSPYJw

A hivatalos sajtóközlemény szerint xQc első sorban influencer, vagyis streamer pozícióba érkezik a Sentinels szervezethez, azonban ha a két irányú szerződéssel rendelkező Panker nem elérhető, (vagyis éppen az Overwatch League-ben a Los Angeles Gladiators színeiben játszik) akkor Félix beugrik majd a Contenders mérkőzésekre is a Gladiators Leagion-hoz main tanknak. A Sentinels alapítójának számító Rob Moore egyébként az alábbiakat nyilatkozta a szerződtetésről:

"Mint szervezet, folyamatosan keressük a növekedési lehetőségeket az ilyen partnerségeken és e-sport csapatok vásárlásán keresztül. Félix érkezése a Sentinelshez egy remek opció számunkra, hogy elérjük céljainkat és lehetőséget teremt rá, hogy bemutassuk tehetséges játékosainkat a rajongóknak. Ezen kívül Félix rendkívül népszerű és tehetséges több játékban is, azzal pedig, hogy beugrós lesz a Gladiators Legion-ben, tovább élvezhetjük Overwatch-ban mutatott képességeit, amiket már az Overwatch World Cup folyamán is megtapasztalhattunk. Véleményünk szerint remek környezetet biztosítunk majd számára, hogy elősegíthesse a Sentinels szervezet fejlődését."

Mindez egyébként nem érte nagy meglepetésként xQc rajongóit, ugyanis az elmúlt pár napban voltak már sokatmondó utalások mindkét fél részéről. Első körben a Los Angeles Gladiators tett ki egy sejtelmes Tweetet, amiből játékos szerződtetésére lehetett következtetni, ráadásul egy későbbi kommentben hozzátették a népszerű "They don't know." Twitch copypastát is. A másik oldalról szintén voltak erre utaló jelek, például Félix egyik haverja, a szintén Overwatch-ról ismeretes Moxy úgy közvetített a minap, hogy stream címéből tudni lehetett xQc szerződéséről, a pontokat pedig már csak össze kellett kötni, ahogy Vortex is tette. 

Vortex on Twitter

now hear me out on this...

A játékosnak összességében nagyon jól jött az egyesség, ugyanis lejárt az útlevele, így vissza kellett költöznie Kanadába, tegnap azonban már megerősítette, hogy hamarosan újra az Egyesült Államokban lesz és együtt lóg majd a Gladiators Legion és LA Gladiators csapat tagjaival.

Sentinels on Twitter

Don't worry, @xQc. We'll get sturdy desks. https://t.co/GCHcBhuuvg

 Ti mit gondoltok egyébként, xQc ezen az úton haladva akár az Overwatch League-be is vissza térhet egy nap? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!