Komoly egészségügyi gondok miatt lemondta a nagytornán való szereplését a PSG.LGD

Komoly egészségügyi gondok miatt lemondta a nagytornán való szereplését a PSG.LGD

A PSG.LGD kénytelen volt lemondania az MDL Macau versenyét, mivel két játékosuk is komoly egészségügyi problémával küszködik.

Ez az év meglehetősen nehézkesen indul a PSG.LGD Dota 2 csapata számára, ugyanis egy héttel az MDL Macau 2019-es torna indulása előtt komoly indokra hivatkozva kellett visszalépniük a versenyzéstől.

Yang "Chalice" Shenyi ugyanis nem olyan rég megbetegedett és ennek következtében műtéten is átesett a fiatalember. A PSG.LGD tweetje szerint a játékos az operáció utáni újabb fertőzéssel bajlódik, ez pedig azt jelenti, hogy a kezelés alatt semmiképpen sem játszhat társaival. Idő kell neki, hogy meggyógyuljon, viszont a vezetés úgy döntött, hogy ez az indok elegendő most ahhoz, hogy lemondják az MDL Macau-ra az útjukat. A jövőben sokkal jobban oda akarnak figyelni a játékosaik fizikális állapotára és mindent megtesznek majd, hogy ne fordulhassanak elő hasonló dolgot.

Nem ez az első eset idén, hogy nehézségekkel kell szembenéznie a kínai együttesnek, januárban ugyanis Lu “Maybe” Yao - nyilvánosságra nem hozott - személyes és fizikai okokra panaszkodva határozatlan időre kidőlt. Helyette akkor még egy standinnel (Guo ”XM” Hongcheng a CDEC-ből) lejátszották a meccseiket a DreamLeague S11 selejtezőjében.

Most viszont már nem kockáztattak, az ő helyüket egyébként a napokban tett bejelentés értelmében a TI4 bajnoka és a TI7 második helyezettje, a Newbee veszi át. Ez lesz az első LAN szereplésül a TI8 óta, szóval kérdéses milyen módon tudják helyettesíteni az eddig remek formában teljesítő PSG.LGD-t.

Az MDL Macau 300 ezer dolláros összdíjazású versenyét, melyen 8 gárda vesz részt, február 20. és 24. között rendezik.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!