Íme 4+1 régen príma loothely, amiken ma már csak átfutunk

Íme 4+1 régen príma loothely, amiken ma már csak átfutunk

Tekintve viszont, hogy mekkora változások szoktak történni a Fortnite pályáján, az is csoda, hogy ezek a területek még elérhetőek ennyi szezon után is!

A Fortnite térkép szintű fejlődése egy igencsak izgalmas dolog, nagyon sok érdekesség megfigyelhető ezen keresztül, például a játékosok lootolási szokásainak megváltozása is. Ahogy a játék bővült, mind új városokkal, mind új fegyverekkel, a játékosok igénye a lootra is annál nagyobb lett. Ma már közel két tucat névvel ellátott település található a térképen, ami azt jelenti, hogy számos lootban gazdag terület érhető el. Régen azonban ez nem így volt, amikor még nem létezett Tilted, és a legnagyobb bulik Retailben zajlottak, akkor a játékosoknak időnként név nélküli POI-okat kellett felkeresniük a jó loot reményében.

Szerencsére volt ezekből pár, ám ma a nagy részükhöz célzottan már szinte sose ugrik senki, maximum, ha útba esik, akkor lootolják ki. Néhány ilyen terület a mai napig fellelhető a pályán, de az igazi kérdés az, hogy meddig.

1. Az északi híd


A térkép északi oldalán lévő híd egy nagyon jó mentsvár volt régen, sőt még ma is az, ha netán Lazybe túl sokan és bőven előttünk érkeznek. Egy-két láda spawn található a hídnál, illetve az aljában, a fal tövében több padló spawnhely is van. A karakterem előtt lévő kamionplató szintén jó eséllyel tartalmaz egy ládát, előtte pedig gyakran pihen egy lőszeres doboz.

Innen nem messze található két épület, amelyek ugyan az első szezon óta átformálódtak kicsit, ám funkciójukat tekintve ugyanazok. A hídtól régen is átjöhettünk ide, egy-két kósza láda mindig lapult erre, amikor pedig még nem volt ennyi mütyür a játékban, bőven jók voltunk ha volt két shotink egy AR-ünk, plusz valamennyi pajzsunk.

2. A lakókocsipark


Ez a Lonely melletti terület sosem hagyta cserben azt a játékost, aki bizalmat szavazott neki, ha szerencsénk van 3-4 ládát is találunk itt a számos lőszeres doboz és talaj loot mellett, kicsivel odébb pedig, a nyugdíjas Optimus tetején is szokott lenni egy láda. Nyersanyagban is elég jó a hely, fém a sok kocsi miatt bőven van, a közelben pedig egy fenyőültetvény is található, így fával sincs gond. Most az Overtime küldetések alatt a helyszín népszerűsége kicsit megugrott, de csakis azért, mert itt, vagy a Motel területén kellett kinyitni néhány ládát, illetve ammo boxot. A terület másik különlegessége egyébként, hogy az első szezon óta szinte teljesen érintetlen.

3. A remeteház a dombon


Ez a kis épület itt áll amióta a Fortnite csak megszületett, és három láda spawnnal is rendelkezik, amiből kettőt sokszor meg is találhatunk itt.

Erről a dombról másodpercek alatt átmehetünk a közeli hídhoz, ami szintén szokott tartogatni néhány finomságot, további egy-két ládát és számos vasat például.

Anno, ha Fatal Fields már nem volt jó landolási opció, ehhez a kis házhoz nyugodtan fordulhattunk, ma már azonban mind a híd, mind a vityilló többnyire csak az erre elhaladó harcosoknak ad egy jó lehetőséget további lootra.

4. Tomato alagútja


Aki még az ötödik szezon előtt, vagy annak elején kezdte a Fortnite karrierjét, az tudhatja, hogy Tomato Town (mielőtt átalakult Tomato Temple-é) nem volt a legnépszerűbb loothelyek közt. A kis pihenő szinte ugyanannyi lootot adott, mint a mellette húzódó alagút, így régen sokan inkább rögtön ide estek le. Az alagút mélyén az egyik fal mögött található egy-két láda, de meg kell hagyni, hogy igazi pech volt, ha nem volt ott egyik se, mert talaj spawnból sajnos nem bővelkedik a járat.

+1: A szerkeszthető ház a térkép sarkán


A map legszélén elhelyezett épület azért plusz egy, mert noha régen nem volt rossz idejönni, ma már aligha van valaki, aki idáig kirepül. Persze régen nagyobb volt a kockázat, hogy a vihar elvisz, ha a pálya másik oldalára szűkült a kör, mégis azoknak a játékosoknak, akik nem szerették a korai harcokat, egy jó alternatívát kínált, ma már viszont itt nem nagyon halad át senki.

Érdekesség egyébként, hogy ez az épület a 7. szezonban vált tyúkformájúvá, előtte így festett:

Nektek melyik a kedvenc "retro" helyetek a pályán?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!