Őrületes meccsekkel zárult az Overwatch League második szezonjának első hete!

Őrületes meccsekkel zárult az Overwatch League második szezonjának első hete!

Az összecsapások rendkívül szorosak és kiélezettek voltak. 

Előző héten indult az Overwatch League második szezonja, ahol nyolc új csapat csatlakozott az alapító 12 alakulathoz, hogy megküzdjenek az 5 millió dolláros összdíjazásért. Sokan arra számítottak, hogy az újonc csapatoknak időbe telik majd belerázódniuk a versenysorozatba, az első hét harmadik versenynapján azonban a Paris Eternal legyőzte a tavalyi bajnokot, a Hangzhou Spark a Los Angeled Valianttal bánt el, a Vancouver Titans pedig estebédre falta fel a Shanghai Dragonst. 

Az újonc csapatok tegnap taroltak az Overwatch League-ben

A sorból csak a Washington Justice lóg ki, akik a New York Excelsiorral szemben maradtak alul.

Az első hét utolsó versenynapjára különösen érdekes párosításokat sorsoltak, melyek közül az egyik legjobban várt mérkőzés a Seoul Dynasty vs. Dallas Fuel volt. A két csapat magjának, a Lunatic Hainak és az EnVyUsnak a rivalizálása több éves múltra tekint vissza még abból az emberibb korból, amikor a kompetitív Overwatch csúcsát a koreai APEX versenysorozat jelentette. Ha emlékeztek még, a Dallas Fuel borzalmasan teljesített a tavalyi szezonban, köszönhetően a menedzsment és az edzői stáb helytelen döntéseinek és igazolásainak, amik a több hónapig tartó szezonban kikezdték a játékosok mentális egészségét is. xQc például veszett kutyaként drámázott végig több etapot a kirúgásáig, Taimou önbecsülése a nullára csökkent mikor DPS pozícióról Main tankolni kényszerült, EFFECT pedig az idegösszeomlás szélére került és egészsége érdekében inkább hazament Koreába. 

A megpecsételt sorsú csapatnak végül az új edző, Aero hozta el a megváltást, aki teljesen új stratégiákat alkalmazva pár röpke hét alatt hatalmas változásokat hozott. Munkáját a holtszezonban is folytatta, új segédedzőket és elemzőket hozott a Fuelbe, továbbá Chipshajen és Cocco kivételével minden játékost megtartott, még az AKM Blade mém névadóját is(Seagull önszántából vonult vissza - a szerk), mondván látja bennük a lehetőséget. Természetesen érkeztek új igazolások, mint Closer, rCk és ZachaREEE, ráadásul EFFECT is visszatért, hogy korábbi törekvései helyett ne a legjobb játékos, hanem a legjobb csapattárs legyen. 

Sajnos azonban a Dallas nem kezdte jól a szezont és a második versenynapon megsemmisítő vereséget szenvedett a Montecristo által első számúként kiemelt San Francisco Shock ellen. A rajongók persze azonnal tűz alá vették a csapatot, különösen Jaynet, aki korábban kritizálta a szintén Texasi Houston Outlawst teljesítményükért. Ezzel szemben a Dynasty győzelemmel kezdett a Los Angeles Gladiators ellen, ráadásul Fissure őrületes tank játéka igencsak félelmetes ellenféllé tette az alakulatot. A körülmények miatt Fuel rajongóként féltettem is a srácokat, nehogy az újabb vereség hatására meginduljanak a lejtőn és a végén ismét egy kiégett katatón helyzetben kelljen látnom őket. 

A meccs első pályájának számító Busan után azonban aggályaim szertefoszlottak, ugyanis a Fuel rendkívül taktikusan és kiegyensúlyozottan játszva behúzta a helyszínt és megszerezte a vezetést. King's Rown mindkét csapat csak alig tudta betolni a payloadot, így a második körre csupán egy percük maradt, a Dynasty támadása azonban megakadt és nem sikerült ticket szerezniük, oldalcsere után viszont a Dallas dupla sniper taktikája működött és AKM triplájának köszönhetően két pontra növelték előnyüket. Volskaya Industries-en a koreaiak, ha csak egy hajszállal is de nyertek, életben tartva az egyenlítésről szőtt reményeiket, Rialtora ellenben mintha már nem maradt volna szufla a csapatban, amit ki is használt a Fuel, beállítva ezzel az 1:3-as végeredményt. A Dallas Fuel így történelmet írt, ugyanis először sikerült megverniük az egykor Lunatic Hai néven ismeretes Seoul Dynasty-t, de talán ettől is fontosabb, hogy a játékosok ismét megízlelték a győzelmet és nem lesütött fejjel, hanem mosolyogva távoztak az arénából. A negyedik nap mérkőzéseit az alábbi videóban tudjátok megtekinteni. 


Az este további meccsei is rendkívül izgalmasan alakultak, a Boston Uprising hatalmas csatában verte a Houston Outlawst, a Philadelphia Fusion csak egy hajszállal múlta felül az Atlanta Reignt, a Los Angeles Gladiators pedig szintén az ötödik pályán adta meg a kegyelemdöfést a San Francisco Shocknak.  A negyedik versenynap eredményei a következők:

  • Houston Outlaws vs. Boston Uprising - 2:3
  • Philadelphia Fusion vs. Atlanta Reign  - 3:2
  • San Francisco Shock vs. Los Angeles Gladiators - 2:3
  • Seoul Dynasty vs. Dallas Fuel - 1:3

Az első hét után az Overwatch League első etapjának eredménytáblája az alábbiak szerint alakul. 

Ti mit szóltok egyébként az eredményekhez? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!