Envy áldása: akit kirúgott, az TI-t vagy Majort nyert utána!

Envy áldása: akit kirúgott, az TI-t vagy Majort nyert utána!

Különös egybeesés néhány Dota 2 játékosnál az a tény, hogy a sikerességük némiképpen kapcsolódik Jacky 'EternaLEnVy' Mao döntéséhez is.

Négy játékos életében EternalEnvy alakja még meghatározóbbá vált, mint az elsőre gondolná az ember. Ha közelebbről megvizsgáljuk a történetüket, akkor jól láthatjuk, hogy Kurtis 'Aui_2000' Ling, Johan 'pieliedie' Åström, Rasmus 'MiSeRy' Fillipsen és Johan 'BigDaddyN0tail' Sundstein neve egy szempontból összefonódik.

Pieliedie: a kakukktojás

Tekerjük egy kicsit vissza az időt, amikor még a svéd játékos a Cloud9 alkalmazásában állt, és akkortájt Envy a csapattársa és kapitánya volt. Már több, mint egy esztendeje küzdöttek vállvetve, amikor május 8-án úgy döntött az imént megemlített úriember, hogy nem tart igényt a support szolgálataira. Nagyon nem esett azért kétségbe PieLieDie, hiszen rögtön talált új otthont magának, előbb a MeePwn'd, majd a Team Tinkernél légióskodott 1-1 hónapot, mielőtt Puppey felfedezte a benne rejlő kincset és átcsábította a Secrethez - hozzáteszem Envy is követte őt az együtteshez. Itt valamivel több, mint másfél évig maradt, ez idő alatt pedig olyan versenyeken diadalmaskodott, mint:

  • Nanyang Dota 2 Championships
  • The Frankfurt Major 2015 (ez csak második hely, de kiváló eredmény az első Valve Majorön)
  • The Shanghai Major 2016
  • FACEIT Invitational
  • ROG MASTERS 2016

A Secret-es időszak előtt mindössze egy Premier tornát, az MLG Championship Columbust sikerült megnyernie a SpeedGaming színeiben. Az elválás és a Secretes kitérőt követően PieLieDie nem szabadult meg Envy-től, együtt tolták ugyanis az NP égisze alatt is. Azóta sem hallottunk róla olyan sokat.

Aui_2000 - a kolonc

Alig egy évet töltött a Cloud9-nál, mikor Envy 2015. augusztusában úgy gondolta nincs maradása a kanadai supportnak az együttesnél. A sors furcsa fintora Envy felé, hogy a kilépését követően Aui_2000 rögtön felvételt nyert az Evil Geniuses-hez, és még abban az évben ők lettek az első észak-amerikai csapat, amelyik TI győzelmet szerzett. Ezen kívül is szárnyaltak, hiszen behúzták a Dota Pit S3-at, ahol Envy Cloud9 ötösét verték el a döntőben. A nézők szerint egyébként az EG világbajnoki diadalából Aui_2000 oroszlánrészt vállalt és ő volt a gárda és a torna egyik legjobbja 2015-ben. A Techies taktikájára nem volt ellenszer. Sajnálatára az EG sem tartott igényt a vb után a szolgálataira és elküldték a kanadait.

Misery - itt is ott is

Misery szinte bárhol is bukkant fel, általában valamilyen sikert ki tudott csikarni az együtteséből (Secret, EG, DC vagy paiN). Talán nevetségesnek tűnhet, de az a tény, hogy ő és n0tail tulajdonképpen Aui_2000 és PieLieDie pótlására érkezett, majd nem sokkal később őket is menesztették, megkérdőjelezi Envy döntéseinek helyességét. A lényeg a lényeg, hogy alig 8 hónapnyi bizonyítás után elváltak az ő és Envy útjai, és ki nem találnátok hol kötött ki. Hát persze, hogy a Secretnél, Puppey ugyanis kihozta belőle azt, amire Envy nem volt képes. Korábban már láthattuk, hogy Envy is végül a Secrethez igazolt, és együttes erővel nyerték meg a Shanghai Majort 2016-ban. Abban az évben Misery a DC-t erősítve a TI második helyét is megcsípte.

N0tail - jó munkához idő kellThe International 2018 (42413912070).jpg

Röpke 7 hónapig boldogította a Cloud9 csapatát, mielőtt Envy n0tailtől is elbúcsúzott volna. A dán játékos nem teketóriázott, megalapította a Monkey Business-t, majd után az OG-t is. Az OG-vel aztán szárnyalt, ő lett az első olyan játékos, aki Valve Majort nyert, és ezt megfejelte még hárommal. Azóta sem volt olyan személy, aki zsinórban 4 ilyen eseményen diadalmaskodott volna. Envy tette olyannyira jó hatással volt N0tailre, hogy 2018-ban egy mesébe illő sztori keretein belül a nyílt selejtezőktől kezdődően sikert sikerre halmozva nyerték meg végül a The Internationalt. 

Összességében túlzó lenne azt mondani, hogy egyértelműen az Envy hatás érvényesült volna a játékosok karrierjének felfelé ívelésében. Vele is elértek ezt azt ezek a nevek, ettől függetlenül érdekes azt látni, hogy egy ember milyen módon kapcsolódhat több játékos pályafutásához is. Tehetnénk fel akár azt a kérdést is, hogy akkor is ilyen sikeressé váltak volna ők, ha Envy-vel egyáltalán nem találkoznak az évek során?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!