Tarolt a Majorön a G2, az arany mellett Kanto lett a torna MVP-je!

Tarolt a Majorön a G2, az arany mellett Kanto lett a torna MVP-je!

Nehéz szavakba önteni a G2 elmúlt hónapokban mutatott teljesítményét, ugyanis jelenleg ők az R6 mezőny abszolút bajnokai.

Az elmúlt fél évet nézve a G2 egyértelműen a Rainbow Six: Siege többszörösen megkoronázott királya. Montréálban a Six Invitational 2019-et egyetlen map elvesztésével - a negyeddöntőben az első pályát, Clubhouse-t bukták el a Spacestation Gaming ellen - nyerték meg. A döntőben pedig a mindenkit meglepő Team Empire ellen sikerült 3:0-ára diadalmaskodniuk. A torna legjobbjának nem meglepő módon Juhani "Kantoraketti" Toivonen-t választották.

Kantoraketti 2018 júniusában csatlakozott a G2 Esports csapatához, akkor honfitársát, a szintén finn Ville "SHA77E" Palola-t váltotta. Azóta már több ízben bizonyította, hogy jól döntött a vezetés mikor őt választotta, hiszen győzelemre vezette az együttest a Paris Majorön - ahol szintén ő lett az MVP -, majd Rio de Janeiroban a Pro League S8-at is behúzták - ott csapattársa Fabian "Fabian" Hallsten kapta meg ezt az egyéni elismerést.

Egyértelműen ők voltak a Six Invitational 2019 legnagyobb esélyesei is, és végül bebizonyították, hogy nem lehet letaszítani őket egyelőre a trónról. 12 pályából 11-et hoztak és ellentmondást nem tűrően utasítottak mindenkit maguk mögé. A rengeteg mérkőzés alatt Kantoé lett a legnagyobb Kill/Death különbség (+47) a playoffot elért játékosok között. A második legjobb K/D mutatóval (1.53) zárt, és 1.25-ös értékelést kapott, emellett három 1vX szituáció megnyerése is az ő nevéhez fűződik. A fináléban pedig egyenesen parádézott a Team Empire ellen, akkor ugyanis 1.88-as K/D arányt lövöldözött össze. A legtöbbször Ash-el és Vigillel játszó e-sportoló minden kétséget kizáróan elképesztő teljesítményt nyújtott, és ha ezt a szezon hátralevő részében is meg tudja őrizni, akkor tényleg pokoli nehéz lesz megállítani a G2-t.

A playoffban részt vett játékosok részletesebb statisztikáit itt találjátok:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!