Hamarosan kapható lesz a világ első 4 GHz-es Intel Pentium processzora

Hamarosan kapható lesz a világ első 4 GHz-es Intel Pentium processzora

Megtudtuk az első részleteket az Intel legújabb Pentium processzoráról, a Gold G5620-ról.

A belépőkategóriára is gondolt az Intel, amikor a legújabb Pentium szériát elkezdte fejleszteni. Ezek a CPU-k valószínűleg a Coffe Lake, vagy Coffe Lake Refresh mikroarchitektúra alapokra épülnek és kedvező ár/érték arányukkal azoknak is jó alternatívát jelentenek, akik nem az FPS-eket hajkurásszák a legújabb játékokban.

 

Összesen hét olcsó, belépőkategóriás, két magos Pentium Gold és Celeron processzort készül a piacra dobni az Intel, amik közül a legerősebb átlépte a bűvös 4 GHz-es határt is. A két magos és négy szálas Pentium Goldok között a csúcskategóriát az a G5620 képviseli, ami UHD 630-as integrált grafikus kártyával és nagyon csábító 65 W-os TDP-vel rendelkezik majd. Nem tudni, hogy pontosan mennyibe kerül majd, de a 100 dolláros küszöböt nem valószínű, hogy átlépi majd a CPU, ami akár 64 GB DDR4-2400-as RAM-ot is támogat majd. A várható megjelenésről egyelőre még nincsenek megerősített információk, de német és finn webshopok alapján akár március elején is megkezdődhet a hét új Pentium Gold és Celeron processzor értékesítése.

Több, mint tíz évet kellett várni arra, hogy az Intel eljusson a 4 GHz-es Pentium processzorok világába, de végül csak elérkezett ez a mérföldkő is. Nem kell túlgondolni a dolgokat, ezek a CPU-k azoknak jelenthetnek olcsó alternatívát, akik tényleg csak alapszintű felhasználásra és néhány böngészős, vagy kis hardverigényű játék futtatására terveznek asztali számítógépet vásárolni. 

 KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!