Domináltak a finálékban, sima győzelmet hozott Katowice és Macau is

Domináltak a finálékban, sima győzelmet hozott Katowice és Macau is

A Team Secret második ESL One trófeáját szerezte 6 hónap alatt, és egyelőre megállíthatatlanok. A Team Liquid pedig június után újra nagytornát nyert.

Októberben a Team Secret behúzta az ESL One Hamburg 2018 első helyét, és most néhány hónappal később Michał "Nisha" Jankowski szülőföldjén, Lengyelországban is az élre állhattak.

A Team Secret 9:1-el zárt a csoportjában, a rájátszásban pedig veretlenként menetelt a döntőig, majd a Gambit Esports ellen is hibátlan győzelmet aratott 3:0-ára. Ezáltal jelenleg ők a világ legjobbjai, és azt is bátran kijelenthetjük, hogy mindenkinek őket kell két vállra fektetnie, ha tornagyőzelmet szeretnének elérni. Katowicében a rendezvény legjobb játékosának Ludwig "zai" Wåhlberg-et választották, így Yeik "midOne" Nai Zheng után ő lett a második Secretes, aki ilyen kitüntetésben részesült.

Az ESL One Katowice végeredménye:

A világ másik felén ezzel egy időben egy másik eseményt is lebonyolítottak. Az MDL Macau 2019-en ráadásul még nagyobb nevek vettek részt, mint Lengyelországban.

A Team Liquid számára talán nem ez a legizgalmasabb év, de legalább sikerült újra felérniük a csúcsra, miután a döntőben 3:1 arányban legyőzték az Evil Geniuses-t. Már a csoportmérkőzések során, mikor 5:2-vel zártak, látszott, hogy komolyan gondolják a makaói szereplésüket. A playoffban aztán ők is rá tudtak tenni még egy lapáttal erre a teljesítményre. Gond nélkül jutottak a fináléba, ahol az EG szeretett volna visszavágni a felső-ági döntőben elszenvedett vereségéért. Sok esélyt nem hagytak erre Kurokyék, miután már az első két mérkőzésben sikerült villámgyorsan nyerniük. Előbb 23, aztán 20 perc alatt mattolták az észak-amerikai együttest. Szépíteni ugyan tudott az EG, de több babér már nem termett számukra a Távol-Keleten. A Team Liquidnek ugyanis ezt követően sem kellett félóra, hogy eldöntsék a kupa sorsát.

Az MDL Macau 2019 végeredménye:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!