A RIFT vette el a WiLD veretlenségét az MNEB 6. hetén

A szuperrangadó végül simább lett, mint vártuk, a Spirit pedig két nap alatt zsinórban négyszer kapitulált.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság hatodik hetén minden játékban szünetelt a liga, kivétel ezalól a Rainbow Six: Siege mezőnye, hiszen volt néhány elmaradt találkozó, amit itt volt az ideje bepótolni. A szuperrangadón a RIFT végül le tudta győzni az eddig százszázalékos WiLD-ot, –így pontegyenlőség mellett ők ketten vezetik a tabellát. Emellett a Team Plague tartja velük a lépést, a középmezőnyben pedig a Nice Gaming tudott meglépni egy kicsit az őt üldöző THR-től. A zsinórban négy mérkőzést játszó Spirit egyetlen párharcon sem tudott három pontot gyűjteni, és a One Piece brillírozása miatt még a rájátszás is veszélybe került számukra.

Február 22. péntek

WiLD 7:4 Nice (Border)

Tiltás

  • WiLD: Maverick, Hibana
  • N6: Mira, Thatcher

Itt még minden csodásan festett a WiLD szemszögéből, hiszen remekül kezdett és melegített be a csapat a szombati rangadóra. Már az első félidőben sikerült meglépniük 5:1-re. Aztán a Nice Gaming ötöse a védő oldalon sokkal keményebb diónak bizonyult, és 3 kört is hoztak, viszont a végén egy gyors és pontos akcióval a WiLD diadalmaskodott.

RIFT 7:4 Spirit (Villa)

Tiltás

  • RIFT: Glaz, Echo
  • Spirit: Mira, Hibana

Az eredmény alapján azt gondolná az ember, hogy egész szorosra sikeredett ez a párharc, –de ha egy kicsit jobban megnézzük a mérkőzés képét, akkor láthatjuk, hogy a RIFT már 5:1-re is vezetett védő oldalon. A Valkyrie, Smoke, Mute, Jägerre nem igazán volt ellenszere a Spiritnek, de legalább a második félidőben sikerült egy kicsit móresre tanítaniuk a kiengedő RIFT-et. A még Montagne-al is próbálkozó RIFT- végül 6:4-et követően döntött úgy, hogy begyűjti a három pontot. Strike és BanzaJ együttesen 30 killt szerzett ezen az estén.

Spirit 1:7 Team Plague (Oregon)

Tiltás

  • Spirit: Maestro, IQ
  • Plague: Hibana, Mira

A nagy kérdés az volt, hogy az egymás utáni 3 összecsapást mennyire fogja bírni Spirit, pláne egy RIFT elleni vereséget. Úgy tűnt, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket, –és bár derekasan helytálltak az egyik bajnokesélyessel szemben, addig a Plague átgázolt rajtuk könnyedén. Az első félidőben védőként voltak képesek egy kör megnyerésére 3:0-ás hátrányból, ami több, mint kevésnek bizonyult.

One Piece 7:3 Spirit (Villa)

Tiltás

  • OP: Glaz, Pulse
  • Spirit: Mira, Hibana

A nap legnagyobb meglepetése a One Piece első győzelme az MNEB-en. Teljesen elfáradt az előző két mérkőzés után a Spirit ez jól látszott, ráadásul ez volt a nap utolsó –ezáltal a legkésőbb időpontban megrendezett– összecsapása. Már az elején 2:0-ra vezett az OP, de ekkor még volt annyi erő Casanováékban, hogy kiegyenlítsenek, majd egy plantelést követően a fordításra is képesek voltak. Aztán valami kicsúszott az irányításuk alól; elképzelhető, hogy az e-sport bár –ahonnan játszottak– 23 órási zárása zavarta meg a srácokat vagy a fáradtság, mert innentől kezdve már egyetlen kört sem tudtak megnyerni. Az OP pedig remek játékkal köszönte szépen az első 3 pontját az MNEB első szezonjában.

Február 23. szombat

WiLD 3:7 RIFT (Club House)

Tiltás

  • RIFT: Bandit, Capitao
  • WiLD: Maverick, Mira

Nagyon szorosnak indult a két gigász összecsapása, végül sokkal simább eredmény született a vártnál. A RIFT Esports volt az első együttes, akik le tudták győzni az MNEB-en a vadakat. Ennek ellenére jól kezdett a WiLD, az első félidőben nagyon szoros volt a mérkőzés, azonban 2:1-es hátrányból a RIFT zsinórban öt kört is megnyert, többek között DogeFather kiemelkedő teljesítményének köszönhetően. Ezek után nem maradt esélye a WiLD-nak, H3dsutnak sem igazán ment a játék, így kénytelenek voltak elkönyvelni a szezon első vereségét.

One Piece 7:1 IcU (Oregon)

Tiltás

  • OP: Bandit, Capitao
  • IcU: Maverick, Mira

Az előző napi győzelem az OP számára hihetetlen motivációt adott, és olyannyira elszánttá váltak a srácok, hogy a másik sereghajtó, az IcU ellen ott folytatták, ahol a Spirit ellen abbahagyták.

Spirit 4:7 Nice (Bank)

Tiltás

  • Spirit: Hibana, Echo
  • N6: Mira, Maverick

Az eddigi meccsekben azt lehetett látni, hogy egy kicsit jobban védekezett a Spirit, mint támadott, azonban a Nice ellen ez is teljesen felborult. A defenzív körök olyannyira nem sikerültek jól, hogy 5:1-re bukták. Aztán a Jackal, Dokkaebi, Glaz hármassal felvértezve majdhogynem visszajöttek a meccsbe, de erejükből csak a szépítésre futotta. A Nice Gaming nagyon fontos három ponttal gazdagodott.

THR 4:7 Team Plague (Oregon)

Tiltás

  • THR: Dokkaebi, Mira
  • Plague: Echo, IQ

Robza nagy erősítést jelent a Plague-nek. Itt is megmutatta tehetségét és azt is, hogy a csapat vezéregyénisége lehet a jövőben. Az első körben rögtön 4 killel kezdett Ashel. A THR védő oldalon igyekezett agresszív roamer játékot bemutatni, Smoke-kal, illetve Maestroval, de így sem sikerült döntetlenre kihozniuk az első félidőt (2:4). Több technikai probléma is nehezítette a játékosok dolgát és talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy végül a THR-nek támadóban is csak 2 kört sikerült megnyernie. A Team Plague tovább üldözi a két élenálló együttest, a THR pedig ezzel a vereséggel leszakadt egy cseppet a Nice Gamingtől.


*2 rehost után

A tabella állása:

Az MNEB küzdelmei március elsején folytatódnak!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!