Mítoszok és válaszok: mire képes Mozzie

Mítoszok és válaszok: mire képes Mozzie "pókja" és mire nem?

Pókember elbújhat Mozzie kütyüje mellett, ez a kis pókszabású robot egyetlen drónt sem kímél. Hogy mire is képes pontosan? Azt az alábbi videóból kideríthetjük.

Ausztrália is tiszteletét teszi a Rainbow Six: Siege-ben, a két új operátor pedig biztosan felkavarja majd az állóvizet.

Jelen cikkünkben fókuszáljunk az igazi vadmotorosra, Max "Mozzie" Goose-ra és vizsgáljuk meg, hogy a teszt szerveren eddig mit sikerült kideríteniük a játékosoknak az operátorról. A különleges eszköze, mely Pest (de engedjétek meg, hogy póknak becézzem - a szerk.) névre hallgat, nem mindennapi látványt eredményez, és bizony a kis pókszabású robottal bármelyik ellenséges drónt irányításunk alá vonhatjuk. Egy körben három is a rendelkezésünkre áll, és néhány találkozás esetén olyan, mintha valami Alien filmbe csöppentünk volna.

De lássuk milyen mítoszok tartják lázban a közösséget, melyekről most lehull a lepel:

Az EMP elpusztítja a Pest által elkobzott drónt?

  • Régen Thatcher különleges gránátja kérdés nélkül végzett mindenféle eszközzel, manapság viszont van amit elpusztít és van, amit csak kikapcsol egy időre. Az EMP használata esetén magát a pókot eltünteti, azonban a "megszállt" drónt csak kikapcsolja, és ha a hatás elmúlik, továbbra is a védő irányítása alatt marad az eszköz. Thatcher tehát nem tudja megsemmisíteni a Pestissel "fertőzött" kütyüt, valamint az irányítást sem tudja visszaszerezni a drón felett.

Ki vihetjük-e (outside) az elfogott drónunkat?

  • Alapjáraton 3 másodpercünk van, amíg elveszítjük az irányítást felett, így tehát, ha limitált ideig is, de infózhatunk kint.

Felvehetjük-e a bepókozott drónunkat?

  • A támadók ugye a sajátjukat felkaphatják és tetszőlegesen újra bevethetik máshol. Nos az átállított drónt sem ők, sem pedig Mozzie nem tudja felszedni.

Twitch drónja kivétel?

  • Neki eleve csak 2 ilyen önjáró kamerája van. A rossz hír a Twitch kedvelőknek, hogy az ő drónja sem kivétel, a pók könyörtelenül ráveti magát, és corecross elmondása szerint a Pestet mozgás közben már nem lehet kilőni a drónnal.

Mozzie elpusztíthat ellenséges eszközöket a Twitch drónnal?

  • Egy gyors és egyszerű próbával sikerült bizonyítani a dolgot, ugyanis Thermite falon lévő Exotermic Charge-át szét lehetett vele lőni.

Az elektromos szögesdrót megsemmisíti a hackelt drónokat?

  • Nem kell félnünk, túléli a találkozást az új házi kedvencünk.

Átugorhatjuk-e a pókot?

  • Sajnálatos módon nincs rá esély, kegyetlenül levadássza a közelébe érő drónokat.

A drón piros marad, amíg Mozzie rá nem vált?

  • Pontosan, addig nem világít kéken, amíg Mozzie nem használja. Ez lehet, hogy bug és csak a teszt szerveren működik így, erről még nincs információ, hogy változik-e.

Van-e esély átverni a pókot?

  • A legjobb hely, ahova felrakhatnánk a Pestet, az egy drone hole (lyuk) felett lévő fal, azonban az ellenséges drónok értesülnek arról, ha van egy a közelben és mivel a másik oldalt még nem érzékeli a behatolót Mozzie szerkezete, így elkerülhetjük a vele való találkozást.

A prep phase (felkészülési idő) alatt kintre lehet-e pakolni Pestet?

  • Nem, a játék nem engedi, hogy már a játék ezen fázisában Arachnophobiát okozzunk az ellenfelünknek az épületen kívül.

Ha van Twitch, egy másik drón feláldozásával kilőhetünk egy Pestet?

  • Minden további nélkül, de magát a pókot külön nem tudjuk lelőni hackelés közben, és sajnos elpusztul a társunk drónja is. (A videóban 6:56-nál láthatjuk a manővert)

Drone hole-nál lesben álló pókot le tudunk-e szedni Twitch drónnal? (Kívülről érkezünk)

  • Nagyon precíznek kell lennünk, de megoldható a dolog. (8:50-nél látható)

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!