4K vs 7K - emberelőnyben győzhet-e a kisebb MMR-es csapat? Letesztelték!

Dendi óta tudjuk, hogy az MMR nem minden, –azonban most újfent bebizonyosodott, ez a szám mégis csak meghatározza valamennyire, milyen szinten áll valaki.

Nem ez volt az első ilyen eset, hogy az igazi férfiak összemérték valamiben az erejüket. Pontosabban a tudásukat, de mindezek ellenére nehéz megállapítani mit is mér az MMR tulajdonképpen. Mindenesetre ne menjünk most bele a részletekbe, legyen elég annyi, hogy ezzel a számmal határozzák meg a 21. században (legalábbis Dotában) a játékosok skill szintjét.

  • Évekkel ezelőtt volt már rá példa, hogy egy 3k-s csapatot összeeresztettek egy random arcokból álló 5k-s ötössel. Mindkét meccsbe belenézhettek, ha van kedvetek:

Game 1

Game 2

Mindkét összecsapáson a 3k-s szinten lévő, mondhatni összeszokott együttes diadalmaskodott a találomra összeválogatott 5k-s csapat felett. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden esetben ez a mérvadó, de azt bátran kijelenthetem, hogy a gyakorlás és a csapatként való edzés nagyon sokat jelent. Amit ki akarok hozni a dologból, az az, hogy attól mert valaki alacsonyabb MMR szinten van még nem jelenti azt, hogy nincs keresnivalója a játékban.

  • A másik kísérlet tovább boncolgatta ezt a témát. Vajon öt 4k-s emberke képes lehet legyűrni három 7k-s ellenfelet?

Erről a történetről jóval kevesebbet tudunk, mindössze annyi került ki a napvilágra, hogy néhány kínai játékos erről a témáról beszélgetett. Akkor az hangzott el, hogy öt 4k játékos legyőzhet-e 3 profit, mint pl.: Maybe, Miracle és Noone. Nem jutottak megegyezésre, viszont volt akinek támadt egy ötlete és leszervezett két mérkőzést öt 4k-s és három 7k-s (nem profi) játékos között. Egyetlen képet töltöttek fel az eseményről és hozzátették, mindkét találkozó nagyjából 20 perc alatt véget ért.

Azt hiszem a kép magáért beszél, hogy melyik csapat diadalmaskodott. Wagamama is hozzászólt a poszthoz és nagyon pozitívan nyilatkozott a dologról:

"Meglehetősen biztos vagyok benne, hogy 5 db 4K-s játékos nyerhet meccset 3 profi ellen, de nem árt ha okosan pickelnek és muszáj kihasználniuk az ellenfelük gyengeségét. Olyan hősökkel lett volna érdemes megpróbálkozni, akik megvédhetik a high groundot, erre hoztak egy Doom-ot. Egyébként a másik oldal is hiába skillesebb, nem lehet minden esetben 3v5-öt nyerni. Pláne ha jól együtt tud dolgozni az ötös ellenük."

Az MMR nem minden, és egy csapatjátékról beszélünk, –ettől függetlenül ilyesfajta játékokkal sokkal pontosabb képet kaphatunk arról, hogy ki milyen szinten áll és mit is jelent a medál vagy a matchmaking rendszer működése. Vagy szerintetek tényleg az MMR jelenti a mindenséget?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!