Mítoszok és válaszok: vigyázat ez csapda, avagy mire képes Gridlock Tax Stingere?

Mítoszok és válaszok: vigyázat ez csapda, avagy mire képes Gridlock Tax Stingere?

Ha eddig azt hittük, hogy nem lehet következő szintre emelni a csapdázást, akkor jött Gridlock és bemutatta az ellenkezőjét. Hogy mire is képes pontosan? Azt az alábbi videóból kideríthetjük.

A kenguruk földje egy cseppet mindig is titokzatos volt, főleg nekünk európaiaknak, azonban az Ubisoftnak köszönhetően egy nagyon picit jobban megismerhetjük. A két új operátor ugyanis a legkisebb kontinensről származik, viszont ne tévesszen meg senkit a lazább stílusuk, ugyanolyan kemények és halálosak, mint a többi kollégájuk. Gridlockba annak ellenére, hogy a gyengébbik nem képviselője, nem szívesen futnánk bele egy bevetés alkalmával. Bizony nem fél használni a fegyvereit, illetve, ha kell csapdába is ejt. Tori Tallyo Fairous tehát a legújabb támadó, a közösségnek pedig már volt lehetősége kipróbálni őt a teszt szerveren, de az F90, valamint az M249 SAW fegyverei mellett a legnagyobb érdeklődés a Unique Gadget-ét övezte, amit nemes egyszerűséggel Trax Stingers-nek neveztek el, és amelyből 3 darabot hord magánál. Röviden és tömören, miután elhajította az eszközt létrejön az első kettő hatszögletű csapda a földön, majd folyamatosan jelennek meg az újabbnál újabbak (nagyjából olyan 15-20).

De lássuk milyen mítoszok tartják lázban a közösséget, melyekről most lehull a lepel:

Meg lehet akadályozni a csapdák terjedését, ha kilőjük a legelsőt?

Nem, ha egyszer eldobta a Trax Stinger-t, egymás után pattannak elő az újabbnál újabb csapdák.

Átdobhatjuk-e egy drone hole-on keresztül?

Nem kell Michael Jordannek lennünk ehhez, egy jobban irányzott hajítással bizony átrepül a gadget a lyuk másik oldalára.

A kisebb csapdák kevesebbet sebeznek?

A környezetnek megfelelően terjednek a csapdák, ezért előfordulhat, hogy fal mellett (vagy más kisebb területen) nem ugyanolyan méretű jön létre. A standard csapda 10-et sebez, ha rajta állunk. Viszont egy jóval kisebb esetében coreross nem észlelt HP veszteséget csak abban az esetben, ha lefeküdt a földre, ami rendkívül érdekes (2:55-nél). Egyelőre nem meghatározott, hogy milyen esetben tuti az életerő vesztés. Ami biztos, hogy ha egyszer megszúr minket egy ilyen tüske, minden esetben 10 HP-t vesz le.

Az elektromos szögesdrót elpusztítja a Trax Stinger-t?

Megrázó élményt jelent egy ilyenbe belelépni, és ha belehajítjuk Gridlockal a Stingert, akkor bizony nem történik semmi. A csapdák teszik a dolgukat és elárasztják a helyet tüskékkel.

Működik az Airjab + Stinger combo?

A teszt szerverre felkerülő első verzióban még nem sebzett a robbanás után a Stinger, azonban az újban már 10-et levon a játék. Azt is megfigyelhetjük, hogy a földre repülő operátor a megtett távolság alatt minden csapdát elpusztít és csak az első sebzi. Összességében, ha ez így marad, akkor nem ez lesz a leghalálosabb kombó.

Elektromossá tehető-e a Stinger?

Az alapvető ötlet itt az lenne, hogy ilyen módon a támadók ellen fordítaná az ember ezeket a csapdákat. Kaid révén tettek egy próbát a videóban, de nem történt semmi egy Electroclaw hatására.

Kisebb eszközök bezavarnak-e a Tax Stingernek (pl.: Claymore)?

Nem kell ettől tartanunk, az ilyen tárgyak mellé is bátran lepakolhatjuk a csapdákat.

A telepíthető pajzs limitálja-e a Trax Stinger-t?

Igen, a shield mögött lévő területen nem igazán jelennek meg csapdák.

Átdobható-e másik szobába? (pl.: lentről felfele)

Ha átfér a lyukon, akkor minden további nélkül feldobhatjuk és ugyanúgy szétterjed a padlón.

+1 Capitao égető kérdése

Miként működik az új Fire Arrow?

Már nem kell pontosan a célpontra néznünk és úgy lőni, elég ha biztonságos helyről egy megbúvó ellenséges operátor feje fölé küldjük a nyilat. A tűz tulajdonképpen "lehullik" a padlóig és onnan éget. (9:10-től kezdődően látható)

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!