A felső-házban két csapat az úr, az alsó-ház viszont továbbra is izgalmas

A felső-házban két csapat az úr, az alsó-ház viszont továbbra is izgalmas

Lassan eldől az első 6 sorsa, azonban az alsóházban lesz még néhány fontos mérkőzés, mert egyikük biztosan kiszorul a rájátszásból.

Két csapatnak lett volna lehetősége megszorongatni vagy esetleg meglepetésként legyőznie a tabellát vezető gigászokat, azonban ők megmutatták, hogy ki az úr a házban. Viszont a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonjában nem az élboly jeleskedik az izgalmakban egyelőre, de az alsó-ház annál mozgalmasabb és érdekfeszítőbb, a One Piece, THR és a Spirit triójának külön csatájáról mindenképp érdemes szót ejteni, ugyanis közülük a playoffra csak kettő kerülhet be az alapszakasz végén.

Spirit 7:2 IcU (Coastline)

Tiltások

  • Mira, Montagne (Spirit)
  • Dokkaebi, Echo (IcU)

Az előző összecsapásuk az MNEB egyik legszorosabb mérkőzését hozta, és akkor a Spirit egy körrel ugyan, de jobbnak bizonyult. Azóta nem igazán sikerült egyik csapatnak sem pontot gyűjtenie, az IcU még mindig sereghajtó volt győzelem nélkül. Viszont ez az este jól indult számukra, hiszen megszerezték a vezetést, azonban egy rehost nagyon megzavarta őket és a Spirit is rájött, hogy nem hibázhatnak többet. Casanova Jackalje, valamint Swarm IQ-ja szuperül működött és végül amennyire tartottak az ellenfelüktől, annál simább győzelmet arattak.

RIFT 7:1 THR (Bank)

Tiltások

  • Hibana, Maestro (RIFT)
  • Ying, Mira (THR)

Két dolog miatt is nagyon nehéz mérkőzésre készülhetett a THR. Az első, hogy az előző összecsapásuk hatalmas RIFT - új játékost avattak a visszavágón w1oza személyében, aki Reznot váltotta - fölényt hozott (7:2), és a második, a csapatuk ebben a szezonban már a 10. játékost vetette be, most éppen DrProfJOK3R csatlakozott hozzájuk. Mint kiderült ez sem segített. Az egyetlen nyert körükben is annyi történt, hogy az első másodpercekben Bloody egy lövéssel kiszedte Strike-ot és utána az emberelőnyüket Cherry parádés lövéseinek is köszönhetően ki tudták használni. Mondanom sem kell, hogy utána, amit Strike-tól kaptak (8 kill) azt nem tehették zsebre.

THR 4:7 Nice Gaming (Club House)

Tiltások

  • Dokkaebi, Clash (THR)
  • Mira, Maverick (N6)

Az előző vereség után a Nice ellen egész emberesen kezdett a THR, és úgy tűnt nem törte meg őket a RIFT elleni végeredmény. A védekező oldalon remekül helytálltak és sokat jelentett, hogy megkapták Echo-t, Cherry nem is volt rest vele játszani. Az első körben rögtön lőtt egy négyest. Aztán a másik oldalon Soma sem volt rest, két kör alatt ő is hozott ugyanennyi killt és megvolt az egyenlítés. 1-1-et követően azonban egy rehost megszakította a meccset. Ezek után fej-fej mellett haladtak a csapatok és döntetlennel zárult az első félidő. A váltást követően a Yinggel megerősített THR úgy tűnt támadó oldalon is tudja tartani a lépést, de a 4-3 utáni egalizálást követően az N6-ból Nicco és NiuBi (Kapkan dupla C4-el) duója is egyre jobb teljesítményt nyújtott. Szép lassan kifogyott a THR-ből a szufla és újabb vereséget szenvedtek.

WiLD 7:2 Team Plague (Border)

Tiltások

  • Ash, Echo (WiLD)
  • Valkyrie, Glaz (Plague)

Az este legnagyobb rangadójára várt mindenki. Azonban a füstje végül nagyobb volt, mint a lángja. A WiLD a RIFT elleni fiaskó után extrán ráfeküdt a gyakorlásra és több, mint pazarul sikerült az első előadásuk. Sajnos 1-0 után itt is rehost következett, de a védő oldalon kezdő WiLD, különösen Lino (triplával kezdett) első köre már ekkor megmutatta, hogy nem akarnak esélyt adni ellenfelüknek. Aztán jött a villámgyors ellentámadás, a Bathroom-ban elhelyezkedő bombára rusholt rá a Plague ötöse, kihasználva azt, hogy nem volt a közelben WiLD játékos és nem egész 1 perc alatt kiegyenlítettek. Nagyjából ennyit sikerült ezen az estén összehozniuk, mert a WiLD Popet vezetésével egészen elképesztő köröket ment ezután, majd 6-1-nél ugyan egy kört buktak, de nem volt kérdés, hogy könnyedén két vállra fektetik a Plague-et.

A szombati napon újabb négy mérkőzés következik 16 órától, így ha tehetitek ne maradjatok le róla:

Nézd meg esporthutv élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!