Összezavarodott az MMR Roll Back rendszer, ezért lelőtték egy időre!

Összezavarodott az MMR Roll Back rendszer, ezért lelőtték egy időre!

Az új szezonnal bevezetett MMR Roll Back rendszer nem teljesen úgy működik, ahogyan azt előzetesen szerette volna az Ubisoft.

Már a Y4S1 beharangozójában felfedték ezt az újítást, nagyjából arról van szó, hogy azokat a meccseket vizsgálja a játék, melyekben csalóra bukkantak. A csaló és csapattársai a Roll Back hatására a megnyert MMR-t elveszítik, míg a vesztesek a bukott MMR-t visszakapják. Ha ilyen történik, akkor erről külön értesítést kapunk.

Legalábbis kapnia kellett volna az illetékeseknek, de egészen idáig ez nem így működött. A fejlesztő csapat most felülvizsgálja a helyzetet, erre az időre viszont deaktiválták a Roll Back rendszert. A mélyére ásnak és igyekeznek minél hamarabb megoldani a problémát.

Az Ubisoft közösségi fejlesztője, Its_Epi Redditen tette közzé , hogy sikerült haladniuk egy kicsit ebben az ügyben.

Update 1

Azt tapasztalták, hogy az értesítésére szolgáló pop-up üzenet elmaradt, így egyszerűen nem tudták a játékosok, ha Roll Back történt. Ezen túl azok a mérkőzések, melyeknél a játék MMR-visszaállítást végezet, nem kapták meg a "Complete" státuszt. Ezért a rendszer megzavarodott és többszörösen is elvehette bizonyos játékosok MMR-ét.

Update 2

Biztosították a közösséget arról, hogy az összes elvesztett MMR rögzítve van a nyilvántartásukban, és így vissza tudják majd állítani minden játékos számára az eredeti szintet. Kitaláltak egy megoldást közben, de végül túl kockázatosnak találták ezért nem élesítették. Március 11-én, az az hétfőn újra összeülnek és igyekeznek a végére járni a dolognak.

Addig is, ha bárki azt tapasztalja, hogy a kelleténél sokkal több MMR-t veszít egy mérkőzés után a Roll Back miatt, akkor ne lepődjön meg, nem nála van a hiba és az Ubisoft jóváírja majd a jövőben, mihelyst megoldották a problémát.

Nálatok is több MMR tűnt el a kelleténél? Írjátok meg kommentben, hogy mit tapasztaltatok!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!