Bannolnák Kínában a 18 év alatti streamereket

Bannolnák Kínában a 18 év alatti streamereket

Még szigorúbb szabályokat vezetnének be Kínában a fiatalkorúakra vonatkozóan!

A világ legnagyobb gamer nemzetében korlátoznák a hozzáférést a videós tartalomgyártóknak a legnépszerűbb streamer platformokhoz. A Kínai Kommunista Párt ifjúsági szervezete benyújtott egy javaslattervezetet az éves ülésén, amely betiltaná a 18 év alattiaknak, hogy élőben közvetítsen a stream oldalakon. A szabályozást egyelőre még nem fogadták meg, de a kínai trendekbe teljesen beleillene hasonló jogszabály megalkotása.

Korábban figyelmeztették a népszerű videómegosztó oldalakat, a Kuaishout és a ByteDance’s Huoshant, hogy ne támogassák a fiatal anyukák videóit, mert ez bátorítja a lányokat arra, hogy minél hamarabb vállaljanak gyereket. Káros és vulgáris, hogy ilyen tartalmakat osztanak meg a világgal, de úgy tűnik, hogy a figyelmeztetés nem volt elég, komolyabb szankciókat kell bevezetni.

Kínában óriási méretű tömegeket mozgatnak meg a streamer oldalak, tavaly júniusban, az összes internetet használó fele regisztrált valamilyen videós oldalra. Ez 425 millió felhasználót jelent, akiknek nagyjából egyötöde tartozik a 14-18-as korosztályba. Mivel a társadalom védelme az első számú cél, kénytelenek voltak a teljes tiltást javasolni, mivel ha csak részlegesen korlátoznák az ilyen tartalmakat, akkor beszivároghatnának a káros, illegális kontentek. Másik fontos érv a tiltás mellett, hogy a szüleik tudta nélkül költenek a kedvenc streamereikre a fiatalkorúak, mivel őket a legkönnyebb rávenni a támogatásra és feliratkozásra. Ez nem zárja majd azt ki, hogy a 18 év felettiek ne tudnák rávenni a fiatalokat arra, hogy támogassák őket, ezért a szülői rálátást és kontrollt növelnék azzal, hogy megreformálják az alkalmazásokat. Jóváhagyás kell majd különböző funkciókhoz, amiket eddig bárki elérhetett.

Egyelőre még a részletek néhol elég homályosak, de a legfőbb cél, hogy első körben a tartalomgyártókat regulázzák meg, azaz tiltsák meg a streamelést 18 éves kor alatt, mert ők a legveszélyeztetettebbek és egyben legkárosabbak is a hasonló korú társaikra.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!