A játékosok kérdeztek, a Blizzard válaszolt - Baptiste Q&A

A játékosok kérdeztek, a Blizzard válaszolt - Baptiste Q&A

Az Overwatch legújabb karakteréről igencsak érdekes információkat osztottak meg az írók és a fejlesztők. 

Az Overwatch legújabb játszható karakterének számító Baptiste szinte a semmiből bukkant fel pár héttel ezelőtt. A tragikus sorsú hős eredettörténetének bemutatása után a Blizzard nem sokat húzta az agyunkat és megkezdődött a PTR-es tesztidőszak, előző héten pedig bekerültek a kozmetikai itemek is. 

Baptiste minden skinje megérkezett a PTR szerverre!

Az Overwatch legújabb karakterének számító Baptiste előző héten érkezett meg a PTR szerverre és a Blizzard tegnap éjjel leleplezte az első hőskinézetét is, ami a Legendarynak számító kalóz témájú Buccaneer nevet viseli. A stúdió azt írta a bejelentés mellé, hogy a hőskinézet a mai nap folyamán érkezik meg a PTR szerverre, a további kozmetikumokról azonban nem esett szó.

A karaktert övező érdeklődés egyébként igencsak nagy, mivel sokan a megváltónak és a GOATS legyőzőjének tartják. Éppen ezért a Blizzard egy kérdezz-feleleket hirdetett a napokban, ahol az Overwatch történetéért felelős Michael Chu és a Nebula díjas Alyssa Wong, illetve a fejlesztők részéről Geoff Goodman és Josh Noh megválaszolta a játékosbázist leginkább érdeklő kérdéseket Baptistetel kapcsolatban. A teljes QNA-t az alábbiakban olvashatjátok, vágjunk is bele!

Háttértörténet 

A Carribean Liberation Frontnak van valamilyen kapcsolódása a Talon, Overwatch, Blackwatch, Helix Securities, vagy más szervezetekkel? 

"Michael Chu: Közvetlen nincs, de a tagok gyakran vándoroltak ezek között. A szóban forgó szervezetek az Omnic krízis után emelkedtek fel és miután Baptiste és a Caribbean Coalition harcostársai végeztek a kötelességükkel, a képességeikhez mérten a legjövedelmezőbb utat választották, ami a Talonhoz vezetett. Ebben az időben Jean még nem úgy látta a terrorcsoportot, ahogyan mi most. A szervezet publikus arca, különösen az újonnan beszervezett zsoldosok felé azt mutatta, hogy a küldetések megbízói megbecsült nagyhatalmak vagy vállalatok, így ésszerű döntés volt neki és társai számára, hogy kamatoztatni tudják tapasztalataikat, viszont a Talon igazi céljairól egyáltalán nem volt fogalmuk."

Miért csatlakozott Baptiste a Talonhoz és mi késztette arra, hogy távozzon?

"Michael Chu: Amikor Baptiste csatlakozott, harctéri felcser feladatokat látott el és mentőakciókban vett részt, akár csak a Caribbean Coalitionben. A csapat gyógyítójaként azonban nem volt beleszólása a magasabb körökben meghozott döntéseknek és az idő előrehaladtával az alakulat egyre több megkérdőjelezhető küldetést vállalt, mint például orvgyilkosságok és civil áldozatokat vagy súlyos anyagi károkat hátrahagyó akciókat. Baptiste vérmérséklete szépen lassan viszont úgy nőtt, mint a gőz a forrásban lévő víznél, egy idő után pedig rájött, milyen messzire is mentek. Ezt követően megpróbálta rábeszélni társait a távozásra, azonban a többiek maradtak, így egyedül távozott." 

Mit gondol Baptiste az Overwatch szervezetről és van valamilyen kapcsolata Mercyvel?

"Michael Chu: Miután elhagyta a Talont, Baptiste a radar alatt maradt, hogy elkerülje egykori munkaadóinak bosszúját, egykori kapcsolatai miatt azonban nem volt releváns az Overwatch számára, hogy beszervezzék. A körülmények miatt úgy határozott, hogy képességeit a világ jobbá tételének szenteli, szóval benne van a pakliban, hogy idővel kapcsolatba kerül majd valakivel a "jók" oldaláról. Humanitárius ténykedéseinek köszönhetően egyébként ismeri Mercy munkáját." 

Mi Baptiste kedvenc étele? 

"Michael Chu: Baptiste szeret enni, kedvenc étele pedig talán a pork griot és a lalo (előbbi disznóból készült Karibbi fogás, utóbbi Juta levelek és marha egyvelege - a szerk). Nem sokan tudják, de nagyon édes szájú és imádja a koktélokat jó sok jéggel. "

Hogyan kell kiejteni Baptiste nevét? 

"Michael Chu: Baptiste kiejti a "P"-t."

Baptistenek van valamilyen kapcsolata Sombrával? 

"Alyssa Wong: Baptiste és Sombra még akkor találkoztak először, amikor mindketten a Talonnak dolgoztak. Idővel jó barátok lettek, Sombra pedig még az után is rajta tartja a szemét Baptisten, miután kivált a szervezetből."

Mi történt Cuervával és csapatával?

"Alyssa Wong: Curerva kapitány és alakulata eltűnt, miközben próbálták visszavinni Baptistet. Státuszuk jelenleg "bevetés közben elesett", azonban haláluk nem bizonyított." 

Baptiste Haiti Kreol nyelven beszél, de tud franciául is? 

"Alyssa Wong: Igen, mindkét nyelvet tökéletesen beszéli." 

Honnan szerezte Baptiste a felszerelését? A design alapján nem Talon gyártmánynak tűnik. 

"Alyssa Wong:  A felszerelés nagy részét Baptiste hosszú évek alatt gyűjtötte össze. Egyes darabok a fekete piacról származnak, míg mások a Caribbean Coalition és a Talon felszerelés módosított változatai. Előbbi szervezetnél alakult ki a gondolkodásmódja, hogy minél több hasznos holmit összeszedjen." 

Baptistenek vannak testvérei?

"Alyssa Wong: Nem, egyke, viszont rengeteg unokatestvére van."

Gameplay

Az Immortality Field egy nagyon erősnek tűnik, miért döntöttek úgy, hogy ultimate helyett csak egy szimpla képességet csinálnak belőle? 

"Geoff Goodman: Az Immortality Field rengeteg hátulütővel rendelkezik a többi Support ultihoz, mondjuk a Transcendencehez és a Sound Barrierhez hasonlítva. Ha a Baptiste játékos okosan játssza körbe az ellenfelet, akkor a képességgel meg tudja állítani a halálos ultikat, ami összességében hatalmas előnyt jelent a csapat számára. A karakterben jelenleg ez a legizgalmasabb játékelem szerintem." 

Mikor kerül be Baptiste az éles szerverekre és a kompetitív játékmódba? 

"Geoff Goodman: A karakter pár héten belül készen áll majd, hogy megérkezzen a játékba, ezt követően pedig jön az egy hetes időszak, mint minden új karakternél miután kompetitívbe is bekerül." 

Kaphatnánk egy hivatalos választ arra a kérdésre, hogy az Exo Bootsra miért nem hat a Hack és EMP a PTR szerveren? Sokunknak bugnak tűnik a dolog, viszont a Hack szabályai továbbra sem teljesen tisztázottak, mit tilt le és mit nem?

"Josh Noh: Mindenféleképpen egy bugról van szó, amit kijavítunk még a karakter éles szerveres debütálása előtt." 

Az Immortality Field egy erős és hasznos képesség, viszont véleményem szerint a szerkezet életereje túlságosan magas, a CD pedig rövid. Mit gondoltok erről? 

"Josh Noh: Az Immortality Field könnyen elpusztítható, ha több ellenfél is fókuszba helyezi a szerkezetet, ami csupán 250 életponttal rendelkezik, ráadásul nem is mozog. Ha túlságosan erősnek bizonyulna a képesség, akkor természetesen csökkentünk majd a HP-n vagy növeljük az újratöltési időt." 

Azt értem, hogy Baptiste ultija duplázza a gyógyítást és a sebzést, de ez a mechanika nem túlságosan erős egy picit? Példával élve, egyes képességek simán megölik az ellenfelet egy lövésből/használatból még úgy is, hogy a Zen vagy Lúcio ulti hatása alatt állnak. 

"Josh Noh: Az Amplification Matrix egy erős ulti, aminek segítségével potenciálisan one shotolhatunk egy ellenfelet. Ettől függetlenül vannak hátulütői is, például csak projectilesra hat, rövid ideig van a pályán és statikus pozíciója van, szóval az ellenfelek ki tudják kerülni, megvárva amíg véget ér a mező. Éppen ezért az időzítés kulcsfontosságú és sokszor jobban járunk, ha a csapattársakat gyógyítjuk vele."

Baptiste tehát hamarosan megérkezik az éles szerverekre és a kompetitív játékmódba is, ti várjátok már? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!