D.Mon 3D modellje is feltűnt egy Dél-Koreai Overwatch grafikai versenyen

A Shooting Star animációs rövidfilmben feltűnt MEKA pilótát továbbra is hatalmas érdeklődés övezi a játékosbázis részéről. 

Tavaly augusztusban a Blizzard igencsak megadta a módját az új pálya, Busan leleplezésének és végre valahára D.Va is megkapta a saját animációs rövidfilmjét. A Shooting Star alapvetően a hősnőre és gépészére, a barátzónára ítélt Dae-hyunra koncentrált, pár rövid képsor erejéig feltűntek a Mobile Exo-Force of the Korean Army, azaz MEKA további pilótái is. Mielőtt még tovább mennénk, emlékeztetőül nézzétek meg a kisfilmet, biztos ami biztos. 


Az Overwatch rajongótábora természetesen imádta a rövidfilmet és sokan nagyon rápörögtek a többi MEKA pilótára is, mondván a Blizzard igazán csinálhatna belőlük is játszható karaktert. Természetesen a stúdió eleresztette a füle mellett a megjegyzéseket és nem árult el semmi konkrétumot a kvartettről, a történetért felelős Michael Chu azonban nem volt rest megosztani néhány információt. A MEKA program résztvevői közt például repülőgép és Forma 1 pilóták is megtalálhatóak, ráadásul a D.Mon hívójelű Yuna Lee egykor ugyan abban az e-sport csapatban volt mint D.Va.
Az infóknak és már magának a D.Mon névnek köszönhetően a karaktert hatalmas érdeklődés övezte és övezi a mai napig, megjelenéséről viszont nem sokat tudtunk meg a hivatalos képkockákon és néhány fanarton kívül, nemrég azonban egy grafikus elkészítette D.Mon 3D modelljét. A koncepció alapvetően egy koreai Overwatch grafikai versenyre készült és Yuna "Baby" modellje mellett a Beast névre hallgató MEKAról is tartalmaz képeket. 
Beastről egyébként annyi információ látott napvilágot, hogy alapvetően egy humanoid konfiguráció zöld és piros festéssel, illetve a jobb karjával egy zöld energia pajzsot tud generálni, a feltételezések alapján pedig a bal karja egy kardot képes létrehozni. Érdekesség, hogy a pilóta pozíciója is teljesen más mint a Tokkinál (D.Va gépét hívják így, koreaiul nyulat jelent a 9korea.com és egyéb szótároldalak szerint - a szerk), és D.Mon inkább ül a gépben, nem pedig előre hajolva fekszik.
Ha abból indulunk ki, hogy D.Mon nagyjából hasonló testalkatú és magasságú lehet mint D.Va (166 cm a neten keringő számítások szerint - a szerk), akkor a Beast mérete és súlya lényegesen nagyobbak mint a Tokkié. A különbségek ellenére a hátára és a lábaira szerelt fúvókáknak köszönhetően viszont szintén képes a repülésre, bár feltételezhetően lassabb a mozgása és elsődlegesen közelharcra tervezték. A modellt az alábbi képen vehetitek jobban szemügyre.  Összességében szerintem remek ötlet lenne a többi MEKA pilótából is játszható karaktert csinálni, egyedül arra kellene figyelnie a Blizzardnak, hogy a képességek nagyban különbözzenek és a játékélmény is teljesen más legyen. D.Mont mondjuk lehet picit problémás lenne megvalósítani gépezetének hatalmas méretei miatt. 

Ti mit szólnátok egyébként ahhoz, ha D.Monból is játszható karaktert csinálna a Blizzard? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!