A tier VIII-as Maus: VK 100.01 (P) bemutató

A tier VIII-as Maus: VK 100.01 (P) bemutató

Különösen megbízható páncélzat és kiváló főfegyverzet a VK 100.01 (P) sajátja.

Bemutatósorozatunk következő állomása a VK 100.01 (P), ami az első szupernehéz egység a Maus ágán. Korábban már foglalkoztunk a kis tierű gépezetekkel, a híres Pz. IV H-val és a Porsche tigrisével is. Ne feledjétek, hogy márciusban a Top of the Tree kedvezményezettje a Maus ága, ezért most különösképp ajánljuk ezen egységek beszerzését, ha cikkeink felkeltették érdeklődésedet!

A harckocsi történelmi háttere

Ez a 120 tonnás szupernehéz harckocsi 1942 június 4-étől átmeneti szakaszát képezte a Maus kifejlesztésének, de végül sosem építették meg.

A harckocsi stockosan

Azon ritka egységek közé tartozik, amik nem szenvednek alapvető hátrányt stockosan. A páncélzat rendelkezésre áll, gyakorlatilag bármivel felszerelheted és a mozgékonysága is kielégítő marad.

A harckocsi fullosan

Csupán annyi változás tapasztalható, hogy felhelyezhetővé válik egy 12,8 centiméteres löveg, amivel nagyobbat tud odacsapni, -de erről bővebben a következő fejezetben lesz szó.

Tankelemzés: VK 100.01 (P)

Főfegyverzet

A két löveg közül a 105 millimétereset ajánlanánk, ugyanis az alfa sebzést, az átütési értéket és a modulsebzést leszámítva mindenben jobb a 128 milliméteresnél. Időnként persze jól tud jönni a magasabb alfa, és visszatartó ereje is számottevőbb, de a megbízhatóság miatt mégiscsak a kisebb kaliberű a nyerő.

Páncélzat

A védelmén két gyenge pont van. Az egyik a 200 milliméter vastag hasi lemez, a másik a 235 milliméter vastag kupola, -bár ez utóbbit normál lövedékkel a szintjén lévő nehéz tankok is csak szerencsével tudják átütni. Se oldalról, se hátulról nem lehet repeszrombolóval beütni, tehát mindent egybevéve hihetetlenül megbízható a páncélzata.

Mozgékonyság

Egy olyan szempont, amit egy szupernehéz tanknál kár is figyelembe venni. Papíron minden vetélytársa gyorsabb nála, de ez a VK 100.01 (P)-t pont nem érdekli. Ez az egység cammog, pattint és pusztít!

Tippek a VK 100.01 (P) használatához

A VK 100.01 (P) két lövege közül mindenki legjobb belátására bízzuk, hogy melyiket választja. Javaslatunk, hogy inkább a kisebb löveget használjátok, ugyanis ez mind közelharci, mind nagy hatótávú harcoknál előnyösebben jön ki. Ha inkább defenzívebb stílust képviselnél vele, akkor nyugodtan választhatod a nagyot, de ügyelj a helyes oldalazásra, -a kupola ugyanis a torony bal oldalán van, tehát ha nem figyelsz, akkor könnyen ellőhetik.

A legtöbb szupernehéz tankhoz hasonlóan ennél is cél, hogy bent legyél a harcokban, és felfogj csapattársaid elől némi sebzést. Ügyes páncélhasználattal még HP-t sem vesztesz, miközben több ezer sebzést pattintasz le magadról. Ügyelj arra, hogy kicsit mindig forgasd be a testedet, és mind testtel, mind toronnyal próbáld meg kivédeni a beérkező találatokat. A löveg felemelésével elérheted, hogy a leadott lövések beleakadjanak az ágyúdba.

Végső értékelés

Egyike azon egységeknek, amik túltesznek águk tier X-es tankján, így a VK 100.01 (P)-t is bátran ajánljuk mindenki számára. A tankon az új matchmaker bevezetése hatalmasat dobott, így sok esetben élvezetesebb a játék vele, mint a Mäuschennel vagy a Mausszal.

A kisebb vagy a nagyobb kaliberű löveg mellett döntöttél? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.