Hirdetés

Meglepetések az utolsó napon, itt a LEC playoff mezőnye

Hodi | 19/03/17 09:20
Cikk mentése

Két nagy névnek nem sikerült még a Top6 sem!

Hirdetés

Szombat délután játszották a tavaszi LEC alapszakaszának utolsó fordulóját. Mivel még szinte bármi történhetett ezen a játéknapon, nem voltak eltrollkodott mérkőzések, minden egyes csapat vérre menő küzdelmet vívott. Nekünk, magyaroknak persze Vizicsacsi és a Splyce szereplése volt a leginkább várt esemény, ugyanis a szezon elején borzalmasan gyenge, de mostanra a liga legerősebbjének tűnő Fnaticot kellett volna megállítani a csoport második helyéért, és így az instant elődöntőért, mivel tegnap a Misfits gárdáján sikerült könnyedén túllépni. Ha azt a meccset nem láttad, akkor itt az összefoglaló:

A szombati játéknap a G2 és a playoffot már biztosan kihagyó Misfits összecsapásával kezdődött. Rossz volt látni, ahogy egy végtelen pénzből összevásárolt, a nevek (GorillA, sOAZ, Febiven, Hans Sama, MAxlore) alapján simán Top2-be várt csapat a liga második felében olyan szintű mélyrepülésbe ment át, ami a rájátszásba került nekik. Ennek ellenére, a már biztos csoportelső G2-t végül legyőzték, de tegyük hozzá, Caps-éknek nem is kellett küzdenie, és ráadásul csere supporttal játszottak egész hétvégén.

A Schalke élet-halál harcot vívott a továbbjutásért, ehhez az első akadály azonban a Rogue ötöse volt. Ezt az akadályt sikerült venni, szóval lehetett imádkozni azért, hogy az SK Gaming kikapjon a Vitality ellen. A francia szervezet rendkívül határozott volt az alapszakasz elején, de az utolsó 2-3 hétre mintha eltűnt volna a magabiztosságuk, az SK pedig újabb rekordot döntve, a LEC történetének legrövidebb meccsén, 20 perc és 20 másodperc alatt darálta fel ellenfelét, ezzel biztossá vált, hogy ők és a Schalke játszanak majd még egy meccset a playoff utolsó helyéért.

Egy hónappal ezelőtt még senki se mondta volna azt, hogy az Origen egyáltalán bejut a rájátszásba, ehhez képest Deficioék csapata nem hogy bejutott, de az utolsó néhány meccsen mutatott teljesítménynek köszönhetően a második helyen végeztek az alapszakaszban, óriási meglepetésre. Szombaton az Excel volt az ellenfél, de ez már csak afféle levezetés volt. Az Origent egyébként az a dán RFRSH Entertainment vette meg még a szezon előtt, aki a CS:GO Major többszörös címvédő Astralist is tulajdonolja. Valamit nagyon tudhatnak a cégnél, ha két különböző játékban is sikerült ilyen jó gárdát összerakni.

Az alapszakasz végére maradt a Fnatic és a Splyce meccse. Csacsiék jó pick/ban fázist csináltak, az alsó ösvényen Kobbe és Norskeren Draven + Thresh kombója az egyik legerősebb laning páros, így némileg meglepő volt Rekklesék Vayne + Braum választása, de a Fnatic készült, nagyon is. Broxah egyből az első dzsungelszörny után ment gankelni az alsó ösvényre, a két ingyen killt pedig Rekkles köszönte szépen, innentől pedig nem volt megállás. Humanoidot állandóan levadászták, és bár volt 1-2 szebb megmozdulása Csacsiéknak (pl. a felső ösvényen egy 4v3-as csapatharc), a 2-3 tárgyas Vayne-nel nem tudta a Draven tartani a tempót, ez pedig bőven elég volt a Fnaticnak, hogy fél óra alatt befejezze a meccset. A narancs-feketék ezzel, jobb egymás elleni eredménnyel, bebiztosították harmadik helyüket, a Splyce pedig fix 4. lett.

Mivel az előző szezonban a Fnatic végzett előrébb, ezért ők választhattak ellenfelet az 5-6. helyezett közül a negyeddöntőre. Hylissangék a gyengélkedő Vitalityt választották, ami azt jelentette, hogy Vizicsacsiék a Schalke és az SK Gaming párharcának győztesével csapnak majd össze az elődöntőért. Az egyetlen tiebreaker meccsen az SK-nek sikerült meglepnie a Schalket egy Karma top választással, a late game Tristana a Karmával megspékelve, illetve az Alistarral védve pedig eldöntötte a párharcot, így a Schalke is lecsúszott a rájátszásról.

2019-től módosult a playoff lebonyolítása. A negyeddöntőket követően a két győztes egymás ellen játszik, és annak a győztese mehet majd biztosan az offline döntőbe. Rotterdamban három csapat mérkőzik majd meg: a G2 vs OG győztese vasárnap a nagydöntőben, a vesztese még szombaton is játszik az alsó ág győztese ellen, tehát lesz olyan csapat, aki szombaton és vasárnap is játszik.

LEC rájátszás

Vizicsacsiéknak tehát legközelebb két hét múlva, március 30-án szurkolhatunk majd az SK Gaming ellen. Ha nyernek, a Fnatic vs Vitality győztesével küzdenek majd az offline döntőért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?