Meglepetések az utolsó napon, itt a LEC playoff mezőnye

Meglepetések az utolsó napon, itt a LEC playoff mezőnye

Két nagy névnek nem sikerült még a Top6 sem!

Szombat délután játszották a tavaszi LEC alapszakaszának utolsó fordulóját. Mivel még szinte bármi történhetett ezen a játéknapon, nem voltak eltrollkodott mérkőzések, minden egyes csapat vérre menő küzdelmet vívott. Nekünk, magyaroknak persze Vizicsacsi és a Splyce szereplése volt a leginkább várt esemény, ugyanis a szezon elején borzalmasan gyenge, de mostanra a liga legerősebbjének tűnő Fnaticot kellett volna megállítani a csoport második helyéért, és így az instant elődöntőért, mivel tegnap a Misfits gárdáján sikerült könnyedén túllépni. Ha azt a meccset nem láttad, akkor itt az összefoglaló:

A szombati játéknap a G2 és a playoffot már biztosan kihagyó Misfits összecsapásával kezdődött. Rossz volt látni, ahogy egy végtelen pénzből összevásárolt, a nevek (GorillA, sOAZ, Febiven, Hans Sama, MAxlore) alapján simán Top2-be várt csapat a liga második felében olyan szintű mélyrepülésbe ment át, ami a rájátszásba került nekik. Ennek ellenére, a már biztos csoportelső G2-t végül legyőzték, de tegyük hozzá, Caps-éknek nem is kellett küzdenie, és ráadásul csere supporttal játszottak egész hétvégén.

A Schalke élet-halál harcot vívott a továbbjutásért, ehhez az első akadály azonban a Rogue ötöse volt. Ezt az akadályt sikerült venni, szóval lehetett imádkozni azért, hogy az SK Gaming kikapjon a Vitality ellen. A francia szervezet rendkívül határozott volt az alapszakasz elején, de az utolsó 2-3 hétre mintha eltűnt volna a magabiztosságuk, az SK pedig újabb rekordot döntve, a LEC történetének legrövidebb meccsén, 20 perc és 20 másodperc alatt darálta fel ellenfelét, ezzel biztossá vált, hogy ők és a Schalke játszanak majd még egy meccset a playoff utolsó helyéért.

Egy hónappal ezelőtt még senki se mondta volna azt, hogy az Origen egyáltalán bejut a rájátszásba, ehhez képest Deficioék csapata nem hogy bejutott, de az utolsó néhány meccsen mutatott teljesítménynek köszönhetően a második helyen végeztek az alapszakaszban, óriási meglepetésre. Szombaton az Excel volt az ellenfél, de ez már csak afféle levezetés volt. Az Origent egyébként az a dán RFRSH Entertainment vette meg még a szezon előtt, aki a CS:GO Major többszörös címvédő Astralist is tulajdonolja. Valamit nagyon tudhatnak a cégnél, ha két különböző játékban is sikerült ilyen jó gárdát összerakni.

Az alapszakasz végére maradt a Fnatic és a Splyce meccse. Csacsiék jó pick/ban fázist csináltak, az alsó ösvényen Kobbe és Norskeren Draven + Thresh kombója az egyik legerősebb laning páros, így némileg meglepő volt Rekklesék Vayne + Braum választása, de a Fnatic készült, nagyon is. Broxah egyből az első dzsungelszörny után ment gankelni az alsó ösvényre, a két ingyen killt pedig Rekkles köszönte szépen, innentől pedig nem volt megállás. Humanoidot állandóan levadászták, és bár volt 1-2 szebb megmozdulása Csacsiéknak (pl. a felső ösvényen egy 4v3-as csapatharc), a 2-3 tárgyas Vayne-nel nem tudta a Draven tartani a tempót, ez pedig bőven elég volt a Fnaticnak, hogy fél óra alatt befejezze a meccset. A narancs-feketék ezzel, jobb egymás elleni eredménnyel, bebiztosították harmadik helyüket, a Splyce pedig fix 4. lett.

Mivel az előző szezonban a Fnatic végzett előrébb, ezért ők választhattak ellenfelet az 5-6. helyezett közül a negyeddöntőre. Hylissangék a gyengélkedő Vitalityt választották, ami azt jelentette, hogy Vizicsacsiék a Schalke és az SK Gaming párharcának győztesével csapnak majd össze az elődöntőért. Az egyetlen tiebreaker meccsen az SK-nek sikerült meglepnie a Schalket egy Karma top választással, a late game Tristana a Karmával megspékelve, illetve az Alistarral védve pedig eldöntötte a párharcot, így a Schalke is lecsúszott a rájátszásról.

2019-től módosult a playoff lebonyolítása. A negyeddöntőket követően a két győztes egymás ellen játszik, és annak a győztese mehet majd biztosan az offline döntőbe. Rotterdamban három csapat mérkőzik majd meg: a G2 vs OG győztese vasárnap a nagydöntőben, a vesztese még szombaton is játszik az alsó ág győztese ellen, tehát lesz olyan csapat, aki szombaton és vasárnap is játszik.

LEC rájátszás

Vizicsacsiéknak tehát legközelebb két hét múlva, március 30-án szurkolhatunk majd az SK Gaming ellen. Ha nyernek, a Fnatic vs Vitality győztesével küzdenek majd az offline döntőért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!