Kiizzadta a WiLD a LAN döntőt, és kialakult a rájátszás párosítása is!

Parádés összecsapás döntött az egyik LAN döntős kilétéről az MNEB első szezonjában az alapszakasz utolsó játéknapja.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság utolsó játéknapján az már nem volt kérdéses, hogy melyik 6 együttes folytathatja a rájátszásban a küzdelmeket, viszont a listavezető WiLD számára égetően fontos két mérkőzés még váratott magára. Előbb a Nice ellen játszották le az MNEB talán eddig legjobb meccsét, majd az OP ellen vezettek le egy könnyed mérkőzésen. Emellett még három találkozót rendeztek, de ez a végelszámolás szempontjából már nem számított. 

One Piece 7:5 IcU (Coastline)

Tiltások

  • OP: Echo, Blackbeard
  • IcU: Glaz, Mira

Remek első félidőt produkált az IcU, védő oldalon többször vezettek, ráadásul Dr. Smith, bajoeee és SWRZ 18 kill-t szerzett 6 kör alatt. A váltás után viszont nem sikerült feltörniük az OP reteszét, vagyis inkább későn eszméltek. Farba és KGrei tetszetős mutatói mellett a többiek is kitettek magukért, Bruti például egy 1v3 után hatástalanította a Defusert a 8. körben. Aztán 6:3-at követően kétszer is planteltek, melyet az IcU-nak sikerült hatástalanítani és felzárkóztak 6:5-re. Azonban a harmadik meccspontnál már nem hibázott az OP, így nem született meglepetés.

Nice 4:7 Team Plague (Coastline)

Tiltások

  • N6: Mira, Glaz
  • Plague: Dokkaebi, Echo

Az első összecsapásuk nem sikerült olyan szorosra, mint azt sokan várták, akkor ugyanis csak 3 kört tudott hozni a Nice. Most viszont szerettek volna visszavágni az akkori vereségért, és már az első körben magukhoz ragadták a vezetést támadó oldalon. Majd a Plaguenek sikerült ugyan egyenlítenie, de nem volt egy sima kör, pláne, hogy nehézkesen találták csak meg a Defusert a végén. Az immáron Combatot a soraiban tudó PLG fordításra is képes volt, köszönhetően FL45H játékának, aki a 2F Hallway fordulójában sokáig lekötötte két Nice játékos figyelmét. A negyedik körben az N6 egy gyors támadást mutatott be, hiszen még több, mint egy perc volt vissza, de már hárman meghaltak a PLG-ből, nem volt kérdéses mi lesz a kör vége, 2:2. Robza aztán Valkyrie helyett Smokera váltott és ez bevált a csapat számára, majd megnyerték az első félidőt. Támadóként még egy lapáttal rá tudtak tenni, Rezno Twitchet hozva szintén kiváló egyéni teljesítményt nyújtott, de a csapategység volt az igazi ereje szombaton a Plague-nek.

WiLD 8:7 Nice (Border)

Tiltások

  • WiLD: Glaz, Echo
  • N6: Mira, Blackbeard

Papíron talán nem ez tűnt a legszorosabb összecsapásnak, viszont az MNEB első szezonjának legjobb mérkőzését hozta a páros. Egy igazi oda-vissza, adok-kapok párharcot produkáltak. A mérkőzés a Combat helyére egyelőre ideiglenesen beválasztott Tonttuu 3K-jával indult és egy magabiztos WiLD kört jelentett. Emellett Lino és Herkii és ráérzett, az állás pedig már 2:0. A harmadik körben egy gyors kill váltást követően Soma az MNEB egyik legnagyobb fejesét osztotta ki Tonttuunak Capitaoval. Dacára a headshotnak a WiLD már háromra volt az N6-tól. Viszont jött a Dokkaebi Nicco-tól és fordult a kocka.

Plantelés közben Soma és ludviggeri nézett farkasszemet H3dsuttal és Popettel, de mivel utóbbit töltés és fegyver váltás közben sikerült kilőni, H3dsutnak nem maradt esélye. Aztán oda-vissza frageltek a csapatok, végül 2v1-ben megint az N6 örülhetett. Nem akart működni az első körben látott Armory védés a WiLD-nál. A 6. körben ugyan két embert gyorsan elbukott az N6, de Reverz és Soma szinte emberfeletti teljesítményt nyújtva kiegyenlítettek, sőt védő oldalon aztán el is húztak kettővel. De a vadakat nem ilyen fából faragtak, mint akik könnyen feladják, és gyors hathatós akciókkal újra egyenlőt mutatott a két felső szám. Olyannyira szoros volt a mérkőzés, hogy hosszabbításra került sor. Már a rendes játékidőben váratlant húzott az N6, Niubi ugyanis előhúzta Kapkant, de nem igazán akart működni. Két nagyon fontos fraget szerzett a WiLD a 13. körben, miután kiszedték a Banditot és Maestrot. Megvolt az újabb fordítás és a 7:6, ezzel a nagydöntő szele is megérintette a srácokat. Egy rehost - nem ez volt az első és mivel a WiLD kérte, de nekik nem volt már, az N6 felajánlotta a sajátját - fokozta az izgalmakat, meg az, hogy Tonttuunál feltűnt Pulse.

Ventilation roomot támadva fentről egy fürge akció révén egalizált a Nice, miután az Armory Lockersben és környékén leszedtek két védőt, az emberelőny pedig már elengedőnek bizonyult. A legutolsó körben Soma intézte el az ellenfél entry fraggerét, ekkor úgy tűnt borsot törhetnek a WiLD orra alá. Nem sokkal ezután viszont likvidálták Niubi dokiját, majd földre küldték az előző tettest egy parádés gránáttal, és további két embert veszített az N6. Az életben maradtak igyekeztek volna felszedni Somát, de a WiLD erre már készült és a Lino Herkii páros a nagy döntőbe lőtte együttesét.

A rehostok miatt nem tettük közzé az end screeneket.

WiLD 7:2 One Piece (Villa)

A fennmaradó két meccs egyike sem tartogatott már izgalmakat, a WiLD tulajdonképpen túl volt a nap nehezén, miután legyőzték a Nice Gaminget, így sokkal felszabadultabban állhattak ki a hatodik helyezett OP ellen. Ugyan az első félidőben védőként még két kört hoztak és 2:1-re vezettek is az éllovas ellen, de nem forgott veszélyben a vadak győzelme.

Tiltások

  • WiLD: Echo, Maverick
  • OP: Jackal, Smoke

RIFT 7:1 IcU (Bank)

Ha a fentebb leírt mérkőzés sima volt, akkor a pont nélkül álló IcU-nak még keservesebb pillanatokban volt része a RIFT ellen. A bajnoki címre pályázó együttes ugyanis átgázolt rajtuk, de az a lelkesedés, mellyel az IcU a bajnokság egésze alatt tett tanúbizonyságot, az szinte példátlan.

Tiltások

  • RIFT: Echo, Montagne
  • IcU: Dokkaebi, Mira

Az alapszakasz végeredménye:

A playoff menetrendje: A hatodik játszik az ötödik helyezettel és ennek a győztese kerül szembe a negyedikkel és így tovább. Minden mérkőzés BO3-as formátumban lesznek lejátszva.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!