Szavazz te is az európai Overwatch Cosplay Battle verseny indulóira!

Szavazz te is az európai Overwatch Cosplay Battle verseny indulóira!

A szédületes projekteket több hónap alatt építették a hat részt vevő ország csapatai. 

Tavaly novemberben a Blizzard meghirdette az Overwatch Cosplay Battle versenyét, ahol az Egyesült Királyság, Franciaország, Oroszország, Spanyolország, Olaszország és Németország művész triói álltak rajthoz. A csapatok számára a hazai közösség határozta meg, milyen karaktert kell életre kelteniük, a projektek megvalósítására pedig három hónap állt rendelkezésükre. A határidő február végén lejárt, a stúdió pedig tegnap hivatalosan is bemutatta az elkészült projekteket és megnyitotta a verseny szavazását. A közönség voksai mellett a megmérettetésnek külön bírái is vannak, Rachel Day és Renaud Galand a Blizzard részéről, illetve Svetlana Quindt (Kamui) és Justyna Sosnowska (Sosenka), akik a végső győztesről döntenek majd. Nézzük is végig az elkészült remekműveket!

Egyesült Királyság - Forest Spirit Orisa

A két fős masszív cosplayhez a készítők nem csak emberi erőforrást, de robotikus elemeket is felhasználtak, hogy a karakter mimikája minél élethűbb és a mozgása is kivitelezhető legyen. Mindemellett számtalan LED izzóval szerelték fel a kosztümöt az extra hatás érdekében. 

Franciaország - Magni Torbjörn

A francia csapat egy különleges, teljes testet lefedő ruhát készített a törpe alkatának megjelenítéséhez, illetve egy latex maszk segítségével az arcvonásait is sikerült visszaadniuk. A páncél és a kiegészítők legapróbb részleteiről sem feledkeztek el, ráadásul egy tekintélyes szakállt is összehoztak. 

Oroszország - Classic D.Va

Nem csalás, nem ámítás, az oroszok Classic D.Va cosplaye valóban életnagyságúra sikerült. A MEKA megalkotása több hónapot vett igénybe, viszont abszolút megérte, mivel mozgatható részekkel rendelkezik, továbbá a modell, Irine Meier is elfér benne. 

Spanyolország - Baihu Genji

A spanyolok lelkiismeretes iparosként keltették életre a Baihu Genjit, ami nem csak LED-ekkel van felszerelve, de a páncél is több száz kézzel készült és festett lemezkéből tevődik össze. 

Olaszország - Blackwatch Genji

A Blackwatch kinézet megalkotásánál az olaszok nem csak a páncélra és a mechanikus részekre helyezték a hangsúlyt, de külön protéziseket is öntöttek a szabadon lévő bal karhoz és felsőtesthez, megjelenítve a karakter sérüléseit és cyborg részeit. 

Németország - Dragon Symmetra

A Németek számára talán az jelentette a legnagyobb kihívást, hogy élethűen tudják visszaadni a Dragon Symmetra skin színeit és árnyalatait. A feladatot véleményem szerint remekül oldották meg, plusz a páncél részletessége és a fegyver is első osztályúra sikerül. 

A pályaművekre egyébként március 24-ig tudtok szavazni a verseny hivatalos honlapján, a voksolók közt pedig a Blizzard minden jóval ellátott Goodie Baget sorsol ki. Ha a fentiek alapján esetleg még nem sikerült volna döntenetek, kattintsatok az alábbi képre és nézzétek végig a projektek részletesebb képeit is. Jó lapozgatást!Ti egyébként melyik cosplayre szavaztatok?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Galéria

Kövess Minket!