"A Philadelphia Fusion nem egy playoff képes csapat a jelenlegi metában" - MonteCristo

A kommentátor ezen kijelentése nem vénült valami jól, mivel az alakulat sikeresen megnyerte tegnapi mérkőzését az Overwatch League első etapjának rájátszásában. 

Péntek hajnalban megkezdődött az Overwatch League első etapjának rájátszása, ahol a nyolc csapat szállt harcba a dicsőségért és a fél millió dolláros összdíjazásért. Az első negyeddöntő során érdekes módon a Seoul Dynasty lemosta a pályáról az addig veretlen New York Excelsiort, az este másik találkozóján pedig a Vancouver Titans magabiztos győzelmet aratott az esélytelenebbnek számító Boston Uprising felett. Ha esetleg lemaradtatok volna a küzdelmekről, kattintsatok az alábbi cikkünkre!

"JoNak, megcsináltuk és nyertünk, na most mi lesz?" - ryujehong

Előző héten véget ért az Overwatch League első etapjának alapszakasza és kiderült, melyik nyolc csapat kvalifikálta magát az 500 ezer dollár összdíjazású rájátszásba. Az egyes alakulatok közt kialakult pontegyenlőség miatt a Blizzard első körben nem tette közzé a playoffs ágrajzát, hanem a San Francisco Shocknak és a Seoul Dynastynak egy nem közvetített meccsen kellett megküzdenie a hatodik és hetedik helyért, a harmadik és negyedik pozícióról pedig pénzfeldobással döntöttek a Philadelphia Fusion és a Toronto Defiant között.

A fennmaradó két negyeddöntőt tegnap éjjel játszották a csapatok, lássuk is az eredményeket!

Atlanta Reign vs. Philadelphia Fusion

A korábbi eredmények alapján papíron a Fusion számított erősebbnek, mivel 5-2-es átlaggal jutottak tovább plusz az alapszakaszban már egyszer sikerült megverniük a Reignt. Az első pálya igencsak izgalmasan alakult és az Atlanta megszerezte ugyan a vezetést, King's Rown már elbizonytalanodtak és a második pontig sem tudták eltolni a kocsit, amit a Philly ki is használt és kiegyenlítette az eredményt. Volskayan dafranék csak két pontot szereztek, míg a Fusion lényeges időhátralékkal rendelkezve nyerte a helyszínt, a kegyelemdöfés pedig Rialtón érkezett, ahol a narancsok egy remek védekezés után az oldalcserét követően célba is juttatták a payloadot, beállítva az 1-3-as végeredményt. Érdekesség, hogy a Fusion nehéz időszakakor a kommentátorok azt nyilatkozták, hogy a csapat nem feltétlenül számít playoffs esélyes csapatnak, amit a meccs előtt meg is lovagoltak, ráadásul rá is cáfoltak a győzelemmel.

Philadelphia Fusion on Twitter

Not a playoff team"? Just remember what happened the last time you wrote us off. : https://t.co/vt3xlEoahB | #IonThePrize https://t.co/aikQdUSISH

San Francisco Shock vs. Toronto Defiant

A San Francisco Shock rengeteg változáson ment keresztül a tavalyi szezonhoz képest és most az első etapban ugyan csak épphogy jutottak be a rájátszásba, a kommentátorok és az elemzők nagy jövőt jósoltak nekik. Ezzel szemben az újoncnak számító Torontó meggyőző, 5-2-es mérleggel érkezett a playoffsba, ráadásul Montecristo a negyedik helyen emelte ki őket az ötödik hét utáni erősorrend listáján. Sajnálatos módon a körülmények ellenére a két csapat összecsapása nem alakult a legizgalmasabban, mivel a Shocknak három pálya alatt lerendezte a találkozót , amiben különösen nagy szerepe volt a rendkívül agresszív main tank stílusáról híres Supernek. San Francisco Shock vs. Toronto Defiant - 3:0

Ha szeretnétek visszanézni a két mérkőzést, kattintsatok az alábbi videóra!


Az Overwatch League első etapjának rájátszása ma este az elődöntőkkel folytatódik tovább és közép-európai idő szerint az alábbi meccseket tekinthetjük meg. 

  • Seoul Dynasty vs. Vancouver Titans - 20:00
  • Philadelphia Fusion vs. San Francisco Shock - 23:00

Ha tippelnem kéne, a Vancouver feltörli majd a padlót a Dynastyval, a Shock pedig, ha egy hajszállal is de legyőzni a Fusiont. A meccseket ezúttal is az Overwatch League Twitch csatornáján követhetitek, jó szórakozást!

Szerintetek egyébként melyik két csapat fogja vívni a döntőt? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!