Két pálya lett az MNEB R6 első szezon alapszakaszának a legkedveltebbje!

Két pálya lett az MNEB R6 első szezon alapszakaszának a legkedveltebbje!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonjának alapszakaszában a Pro Leagueben is használt pályákat láthattuk. Hazánkban viszont a hét közül Club House és Oregon kiemelkedett.

Az MNEB első szezonjában mindegyik pályát láthattuk, igaz, hogy Consulate mindössze kétszer került elő, de mégis csatáztak rajta a csapatok. Egyszer az ötödik fordulóban a WiLD ütötte ki ezen a mapon az IcU-t 7:0-ra, másodikként pedig a Plague Spirit elleni 7:3-as győzelem alkalmával tűnt fel. Érdekessége az alapszakasznak, hogy - a THR kilépését követően az ellenük beírt 7:0 nem számít - mindössze három 7:0 esett meg a 14 forduló alatt, Consulate mellett ilyen eredményt láthattak egyszer Club House-on, majd Borderen.

Club House a három hónap alatt végig nagy sláger volt a csapatok körében, a mérkőzések egy negyedében itt küzdöttek meg a felek. Pedig map veto rendszerrel kezdődött minden összecsapás. Ezek mellett Oregon volt még nagy kedvenc, de ez a pálya inkább a szezon első felében tarolt, ugyanis a 8. forduló után csupán kétszer választották a 11-ből.

Az alapszakaszban előforduló pályák népszerűsége (a kettőspont után látható hányszor választották)

A rájátszásba jutó csapatoknál pedig az alábbi az eloszlás a legsikeresebb és leggyengébb mapokat illetően:

One Piece

Egyszer játszottak Coastline-on és akkor nyerni tudtak, míg Club House-on négyszer próbálkoztak, de nem sikerült győzni.

Spirit

Nagyon kiegyensúlyozott volt a teljesítményük, 3 pályán (Oregon, Bank, Coastline) is 1 győzelem 1 vereség a mérlegük. Club House nekik sem ment, háromból semmi a mérlegük.

N6

Egy meccs Bankon, egy győzelem, valamint Club House-on 2 győzelmet és 1 vereséget hoztak össze. Border a gyenge pontjuk, itt két párharcból egy végén sem örülhettek.

Plague

Oregon volt az abszolút favoritjuk, 5 meccsből 4 diadal mellett egyszer maradtak csak alul. Borderre sem mondhatnánk, hogy nem menne nekik, de itt egyszer kikaptak az egy győzelem mellett.

RIFT

Club House-on nem volt ellenfelük, ötször ragadhattak fegyvert itt és mindannyiszor padlóra küldték ellenfelüket. Borderen egyszer léptek pályára, viszont itt nem jött ki a lépés, őket fektették két vállra.

A WiLD alapszakasz győztesként nem játszik a rájátszásban, róluk később osztunk meg statisztikákat.

A magyar profi közegben tehát a fentebb leírtak szerint alakultak a pályák sorsa. Mi viszont kiváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!