Support, offlaner és carry, avagy a Stockholm Major öt legtöbbet választott hőse!

Support, offlaner és carry, avagy a Stockholm Major öt legtöbbet választott hőse!

Stockholm egyeseknek nagyon bejött, mások azt mondták sok tekintetben nem volt méltó egy Major szintjéhez, a statisztikák viszont megszínesítik a dolgot.

A DreamLeague S11, vagyis a svédországi Stockholm Major a hétvégén véget ért és a statisztikák alapján elég sok hős szerepet kapott a rendezvényen.

A teljes DreamLeague S11-et figyelembe véve egyébként Oracle vitte a prímet, őt 34-szer építette be valamelyik csapat a stratégiájába. Nerifnek 67 százalék feletti győzelmi rátája van, ami azt jelenti, több mint 20 mérkőzés során diadalmaskodtak vele. Külön érdekessége a dolognak, hogy Radiant oldalon kétszer többször pickelték, mint a Dire térfélen. A kill és death mutatói nem keltenek feltűnést, viszont a vele szerzett átlagos 12 assziszt magasnak mondható.

A mostanában elterjedő agresszív és mozgékony carry hősök miatt egy tökéletes választás az Oracle. Időt nyerhetünk vele az első számú játékosnak, tudjuk őt healelni, valamint a varázslatoktól is megvédhetjük. Legjobb társai közé tartozik például a Phantom Assassin.

Rögtön utána a Shadow Shaman végzett, de ez nem új keletű dolog. Egy ideje már nagy favoritnak számít a profik körében is. Egyébként a magas pick szám (33) ellenére csak a meccsek 48 százalékában aratott sikert. Miért is lett kedvenc?

Mert szinte minden téren kiváló. Abszolút kontrolja van a harcmezőn a hex és shackle miatt. Pusholásra és split-pushra is alkalmas, és persze van egy több célpontra ható burst képessége. Az első másodperctől kezdve a legutolsóig hasznos, és ha már egy embert ki tudunk az ő segítségével szedni, az már győzelmet jelenthet, halálunk esetén is.

Szinte rakétaként lőtt ki az utóbbi időben Pangolier népszerűsége. Addig-addig módosítgatták, míg beleszerettek a profik. 32-szer választották és ezek 59 százalékában győzni tudtak vele. Átlagosan 4.5-szer öltek vele, és ugyanennyiszer haltak, valamint további 11 átlagos asszisztot jegyeznek a neve mellett.

Remek offlanes, alapvetően elég tankos, megfelelően tud farmolni (a Majorön átlagban 210 last hitet gyűjtött) és szinte minden szituációban ki tudja segíteni a csapatát. Igaz szerencse kérdése is, de disarmolni és silencelni képes ellenfeleit, egyre nagyobb sebzést biztosít, ultija alatt pedig egy igazi szörnyeteg, minden team fightot a feje tetejére állíthat.

Phantom Assassin már nem fért fel a dobogóra, itt már nagyobb a lemaradás, hiszen csak 25-ször pickelték. Ha csak a killeket nézzük, még a top 15-ben sincs benne, hiszen meccsenként nagyjából 7 killt szállított a csapatoknak.

Mégis miért választják?

Leginkább azért, mert nem kell neki feltétlenül olyan nagyon sok farm. A dagger révén biztonságosabb helyzetből is lehet farmolni. Egy-két alapvető tárgy megszerzése után pedig már be tud csatlakozni a csatákba, és ha kicsit szerencsésebbek vagyunk, a crit révén irdatlan mennyiségű sebzést oszthatunk ki. Oracle első helye pedig az ő pozícióját is megerősíti.

Az ötödik karakter, a trollok igazi ura, vagyis a Troll Warlord. A kapzsi carryvel 25-ször találkoztunk. A PA-hoz hasonlóan vele sem sikerült átütő sikereket elérni, legalábbis a statisztika szerint, előbbi 36, míg utóbbi 32 százalékos winratet produkált.

Jelenleg az egyik legerősebb late game hősröl van szó. Egy kicsit jobb early game után nagyon jól farmolhatunk, és elképesztően nehéz legyűrni őt a harcokban. Viszont kell rá azért néhány tárgy, hogy tényleg csak pár kattintás legyen az ellenfél legyalulása. Ha ez megtörténik, akkor kő kövön nem marad és retteghet az ellenfél. Az ultija alatt pedig leginkább keresztet vethetünk ha vele nézünk szembe, mert a hallhatatlan baltás csak robog előre és senkit sem kímél.

Ezeken kívül a BTS készített még egy remek kimutatást a verseny egészéről:


Forrás: BeyondTheSummit Facebook

Kövess Minket!