Óriási meglepetésre a Disney bemutatta a Dota film trailerét!

Óriási meglepetésre a Disney bemutatta a Dota film trailerét!

Mindenkit meglepett, hogy Párizsban Disneyland is beszállt a profi Dota 2 versenyek megszervezésébe, de emellett nem csak a legjobbak küzdelmeit, hanem egy rövidfilmet is megtekinthet a közösség májusban.

Kevesen számítottak volna arra a Dota Pro Circuit 2018/19-es szezon elején, hogy Disneylandnek köze lesz a játékhoz. Mégis eldőlt, hogy a világ 16 legjobb csapatát fogadják majd a tavasszal és Majort rendeznek. A joinDota számolt be róla először, hogy az e-sport ünnep alkalmából azonban egy másik meglepő alkotással is készültek, közzétették ugyanis a Dota 2 Movie előzetesét. Ez az első igazán nagy együttműködés a Valve és a Disney között. A filmben számos jól ismert karakter feltűnik majd. Annyit tudni egyelőre, hogy Elsa játssza Crystal Maident, a bemutatóra pedig május 12-én kerül sor.

Egyes Valve-hoz közeli források szerint Mars is helyet kapott az alkotásban, valamint Eartshaker nagyobb szerephez jut a történetben, amikor is két törzs összecsapását követhetjük figyelemmel. Maga Mr. Michael Souris, a Disney egyik társalapítója nyilatkozott az eseményről:

"Örömünkre szolgál, hogy nemcsak Dota 2-es Majort rendezhetünk, hanem miután érdekes beszélgetést folytattunk Gabe Newell-el, a Disney és Valve belevágott egy másik közös projektbe is. A társalgás során mondta el nekünk Mr. Newell, hogy hatalmas rajongója a "The Princess and the (Ice)Frog" rajzfilmünknek. Éppen ezért elgondolkoztunk, hogy mi lenne, ha valami hasonlót hoznánk létre, csak Dota karakterekkel. Természetesen minden háttértörténetet megosztottak velünk és úgy döntöttünk ez megfelelően illeszkedik cégünk elképzeléseibe. Elkészítettünk egy 20 perces rövidfilmet, melyet teljes egészében a nagy döntő után tekinthet meg a közönség."

Emellett további információk is kiszivárogtak, mert egyes állítások szerint Artour 'Arteezy' Babaev és Saahil 'Universe' Arora is szerepet kapott a filmben. Nem lenne teljes a produkció Disney karakterek nélkül, így előbbi Aladdin, míg utóbbi Jázmin hercegnő bőrébe bújt a rendező kedvéért.

Legy szó április egyről vagy sem, ez mindenesetre egy nagyon érdekes hír és kíváncsian várjuk mi sül ki belőle.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!